Mircea Băsescu, condamnat la patru ani de închisoare cu executare

Data publicării:
agerpres mircea basescu

 Foto: Agerpres

ACTUALIZARE 14.29. Mircea Băsescu spune că hotărârea l-a surprins şi că va face apel.

Reporter: Corect, incorect? Vă aşteptaţi la mai mult la mai puţin?

Mircea Băsescu: Vom merge la apel, este normal şi vom urma căile legale.

Reporter: Vă aşteptaţi la o astfel de decizie?

Mircea Băsescu: Sincer, nu.

Reporter: Vă aşteptaţi la achitare, dat fiind faptul că asta a cerut avocatul dumneavostră?

Mircea Băsescu: Da. Da.

Reporter: Şi asta pentru că vă consideraţi nevinovat?

Mircea Băsescu: Da. Eu mă consider nevinovat.

Reporter: Oricum eu am multă încredere în justiţie. Procurorii au cerut pedeapsa maximă pentru dumneavoastră, 7 ani.

Mircea Băsescu: Treaba lor.

Aneta Căpăţână, mama lui Marian Căpăţână: „E nevinovat. Deci copilul meu nu e vinovat. Nu e vinovat”.

Reporter: Cum aţi primit sentinţa de astăzi?

Aneta Căpăţână: Ca o lovitură puternică pentru mine. M-am jelit toată ziua. Nu îmi găsesc locul, nu îmi găsesc liniştea.

Reporter: Dumneavoastră ştiaţi de legătura asta cu familia lui Bercea?

Aneta Căpăţână: Niciodată.

Reporter: Dar dumnealui îl cunoştea pe domnul Băsescu? îl cunoştea bine?

Aneta Căpăţână: Acolo la Constanţa s-au cunoscut, cred, altceva nu cred. Acolo a făcut armata, facultatea. 


Actualizare 08.50. Mircea Băsescu a fost condamnat la patru ani de închisoare în dosarul în care este judecat pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență. În același dosar Marian Căpățână a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. 

Decizia instanței nu este definitivă.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână au fost trimiși în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență, iar în luna noiembrie a aceluiași an a început derularea procesului.

Mircea Băsescu s-a declarat surprins de sentința de condamnare la patru ani de închisoare cu executare pronunțată vineri dimineață.

Mărturisesc că mă surprinde decizia în primă instanță a judecătorilor de la Tribunalul Constanța, dar asta este. E o sentință pronunțată de instanță și o respectăm și evident o vom ataca cu apel la instanța superioară. În rest, efectiv sunt stupefiat pentru că Bercea și familia lui nu a spus niciodată, pe parcursul anchetelor și al audierilor în instanță, că mi-a dat mie banii, ci lui Marian Căpățână. Căpățână, la rândul lui a recunoscut într-o primă parte a procesului că a primit banii”, a spus el.



Hotărârea care va fi luată astăzi de Curtea de Apel nu este definitivă.

Fratele fostului preşedinte Traian Băsescu şi presupusul său complice, Marian Căpăţână, au fost trimişi în judecată în 2014 pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

La ultimul termen de judecată, cei doi nu s-au prezentat. Tot atunci, procurorii au cerut pe lângă pedeapsa maximă și confiscarea sumei de 250.000 de euro de la Mircea Băsescu și de 350.000 de euro de la Marian Căpățână.

Avocații lui Mircea Băsescu au solicitat achitarea clientului lor, susținând că nu există probe din care să reiasă că a făcut trafic de influență, iar în cazul unei condamnări au cerut să fie cu suspendare sub supraveghere.

Relaţia dintre familia preşedintelui şi cea a lui Sandu Anghel a intrat în atenţia presei în 2010, când Mircea Băsescu a botezat-o pe fiica ginerelui lui Bercea Mondial, Marius Constantin.

Nu a fost însă prima dată când numele lui Mircea Băsescu a fost invocat în legătură cu dosare penale. În 2011, el apare în inteceptările din dosarul evaziunii din Portul Constanţa. Într-o discuţie, omul de afaceri i se plânge unuia dintre inculpaţii din dosar, fostul secretar de stat din Ministerul de Interne, Laurenţiu Mironescu, de faptul că nu se poate fura.

Citiți și:

Mircea Băsescu: înregistrările au fost modificate

Bărbatul care l-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu a fost arestat

Numele lui Mircea Băsescu, vehiculat în mai multe scandaluri de presă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri