Mircea Băsescu scapă de arestul la domiciliu. Va fi cercetat sub control judiciar

Data publicării:
mircea basescu captura 1

 Mircea Băsescu nu are voie să părăsească judeţul Constanţa

Curtea de Apel Constanţa a decis, miercuri, ca Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână să fie cercetaţi sub control judiciar în dosarul în care sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă. Se păstrează astfel decizia Tribunalului Constanţa în cazul celor doi. Decizia instanţei este definitivă.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au cerut, săptămâna trecută, Tribunalului Constanţa înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Instanţa a admis solicitările acestora, însă decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Mircea Băsescu nu are voie să părăsească judeţul Constanţa şi să se apropie sau să comunice cu participanţii la comiterea infracţiunilor şi cu martorii din dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial.

La rândul său, Marian Căpăţână nu poate părăsi municipiul Bucureşti şi nu se poate apropia de participanţii la comiterea infracţiunilor şi de martorii din dosar.

Cei doi trebuie să se prezinte la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi, să informeze instanţa cu privire la schimbarea locuinţei şi să se prezinte la organele de poliţie desemnate cu supravegherea lor.

”În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive”, a dispus Tribunalul Constanţa.

Mircea Băsescu este judecat, alături de Marian Căpăţână, în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial. Cei doi au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele fostului preşedinte al ţării Traian Băsescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri