Mircea Sandu și Dumitru Dragomir pot scăpa de pușcărie după o decizie a Curții Constituționale

Data publicării:
mircea sandu dumitru dragomir agerpres 5313110 crop

Foto: Agerpres

Trimiși în judecată de procurorii anticorupție și condamnați la pedepse cu suspendare, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu și fostul șef de la Liga Profesionistă, Dumitru Dragomir ar putea scăpa de acuzațiile de abuz în serviciu în dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova patronată de Adrian Mititelu, scrie digisport.ro.

Cheia dosarului celor doi o reprezintă publicarea de către Curtea Constituțională a motivării date în decizia de interpretare a ceea ce înseamnă acuzația de abuz în serviciu.

Potrivit deciziei Curții Constituționale se poate reține acuzația de abuz în serviciu doar dacă acuzatorul precizează în mod expres ce text de lege a încălcat cel suspectat de luarea unei decizii abuzive.

Ori Sandu și Dragomir sunt acuzați că au încălcat statutul Federației Române de Fotbal la luarea deciziei dezafilierii. „Statutul unei Federații nu se încadrează la legislație primară conform definiției Curții Constituționale, ci intră în categoria a ceea ce noi numim legislație secundară. Teoretic acuzația de abuz în serviciu nu mai poate subzista în aceste condiții”, au explicat surse judiciare pentru EraNews.

Sandu și Dragomir au fost condamnați pe 13 iunie a.c. de Tribunalul București la câte doi ani închisoare cu suspendare iar FRF și LPF la plata unor amenzi în dosarul dezafilierii Universității. Cei doi dar și cele două entități trebuie însă să plătească despăgubiri de aproape 200 de milioane de euro către SC Fotbal Club Universitatea Craiova. Cum dosarul nu s-a soluționat definitiv, părțile declarând apel care urmează să fie judecat de Curtea de Apel București decizia CCR se aplică și în acest dosar.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri