Miron Cozma: Sper ca adevăraţii vinovaţi să plătească

Data publicării:
miron cozma

Fostul lider al minerilor din Valea Jiului Miron Cozma a declarat, vineri, pentru News.ro, referitor la punerea sub inculpare în dosarul Mineriadei a fostului preşedinte Ion Iliescu şi a fostului premier Petre Roman, că este „o realizare a justiţiei” şi, în acelaşi timp, „o ultimă refulare a guvernului care pleacă, împotriva sistemului PSD”. Pus şi el sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii, Cozma a mai spus că este „o stupizenie” ca el să fie inculpat deoarece este „victimă la CEDO”.

miron cozma

„În primul rând, am să încep cu un paradox chiar dacă, culmea ironiei, sunt şi eu inculpat acolo, bineînţeles că se va dovedi, până la urmă că e de-a dreptul o stupizenie, cum să mă faci pe mine inculpat în dosarul iunie '90 când eu sunt victimă la CEDO, împreuncă cu Doru Mărieş?! Dar revenind, sunt fericit că în sfârşit se reuşeşte ca responsabilii direcţi, adică preşedintele tovarăşul Ion Iliescu, prim-ministrul Petre Roman şi toţi ceilalţi membri ai Guvernului care au omorât oameni în Piaţa Universităţii, sunt inculpaţi şi asta, într-adevăr, este o realizare a justiţiei cu toate că am o întrebare retorică: de ce până acum Ion Iliescu nu a făcut puşcărie pentru crimele de la Revoluţie şi pentru crimele din Piaţa Universităţii, împreună cu toţi acoliţii lui?”, a afirmat Miron Cozma.

Cozma susţine că punerea sub inculpare în dosarul Mineriadei a fostului preşedinte Ion Iliescu şi a fostului premier Petre Roman, între alţii, este o „ultimă refulare a guvernului care pleacă”.

„Nu este ceea ce normal se crede, este o ultimă refulare a guvernului care pleacă, împotriva sistemului PSD, luând-o de la origini cu Ion Iliescu. Este o răzbunare a lor, dar sper ca totuşi justiţia să pedepsească vinovaţii, să fie cea corectă care să pedepsească vinovaţi pentru crimele de acolo”, a mai spus fostul lider al minerilor.

Miron Cozma a precizat că pe 13 iunie 1990 minerii nu ajunseseră la Bucureşti.

„Subliniez un lucru pe care presa l-a mediatizat foarte mult. Aduceţi-vă aminte, pe 13 iunie inginerul Mănucu de la Regionala CFR Craiova decupla curentul la Craiova şi minerii pe care îi aşteptau tovarăşul Iliescu şi tovarăşul Roman să ajungă pe 13 iunie, au ajuns pe 14. Pai atunci cine i-a omorât pe ăia în Piaţa Universităţii pe 14 iunie? Pentru că atunci au fost crime”, a mai spus fostul lider sindical din Valea Jiului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri