Sari la conținut

Mită de 11.000 de euro la Primăria Sectorului 2. Șefa serviciului Resurse Umane a fost arestată

 

ACTUALIZARE 18.30. Daniela Năstase, șefa serviciului Resurse Umane din Primăria Sectorului 2, a fost arestată. Decizia Tribunalului Bucureşti vine după ce procurorii DNA au cerut această măsură, în urma reţinerii sale pentru 24 de ore, pentru trafic de influenţă, scrie Mediafax. 

ACTUALIZARE 11.30. Primăria Sectorului 2 a anunţat într-un comunicat de presă că a fost desfăcut contractul de muncă al Danielei Năstase începând cu data de 15 ianuarie.


Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au reţinut-o pentru 24 de ore pe Daniela Năstase, pentru trafic de influenţă şi vor cere Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acesteia pentru 30 de zile.

Potrivit ordonanţei de reţinere, în noiembrie 2014, la propunerea unei persoane, denunţătoare în cauză, Daniela Năstase, șefa Serviciului resurse umane de la Primăria Sectorului 2 București, a acceptat ca, în schimbul sumei de 11.000 de euro, să intervină pe lângă un coleg de la Serviciul spațiu locativ. Acesta ar fi urmat să înregistreze cinci dosare cu solicitarea de acordare a unor apartamente ANL unor persoane recomandate de denunţător, fără ca solicitanții să fie prezenți personal, așa cum impun dispozițiile legale. Pentru acest "serviciu", Daniela Năstase intenționa să ofere celuilalt funcţionar 1.000 din cei 11.000 de euro ceruţi.

De asemenea, Daniela Năstase i-ar fi promis denunţătorului că intervine la persoane cu putere de decizie din Primăria Sectorului 2, pentru ca cererile privind acordarea de locuinţe ANL să fie aprobate, garantând în acest sens.

Daniela Năstase a fost prinsă miercuri în flagrant, în timp ce primea suma de 11.000 de euro, fiind dusă la audieri şi reţinută în noaptea de miercuri spre joi.