Mită de 250.000 de euro pentru o eliberare în dosarul „Mafia cărnii de pui”

Data publicării:
bani 2-8

Procurorii DNA au reţinut intermediarul, un cetăţean turc, care promitea că va mitui magistraţii pentru a-i obţine lui Moubarak Mahmoud Sleiman revocarea mandatului de arestare. Primise deja o primă tranşă din bani, 80.000 de euro. El a fost prins în flagrant și este acuzat acum de trafic de influență.

Bărbatul, care se numește Kurt Abdulaziz, urmează să compară azi în fața unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

Potrivit DNA, „în perioada octombrie - noiembrie 2013, în mod repetat, inculpatul Kurt Abdulaziz a pretins de la o persoană suma de 250.000 de euro, lăsând să se înțeleagă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi, atât procurori, cât şi judecători, astfel încât să îi determine să dispună soluții favorabile unui prieten al celui de la care a pretins banii. Persoana pentru care inculpatul promisese că va interveni este cercetată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală. Pretinderea sumei de 250.000 de euro a fost făcută în schimbul promisiunii de punere în libertate şi a dispunerii unei soluţii de netrimitere în judecată. La data de 26 noiembrie 2013, din suma pretinsă, inculpatul Kurt Abdulaziz a primit suma de 80.000 de euro, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, precizează DNA. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri