Mită în magistratură: mâncare, țigări și televizoare

Data publicării:
mita

În luna mai, adjuncta Parchetului Buftea a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la soţia unui bărbat cercetat pentru furt. Procurorii anticorupţie au descoperit că Lora Constantinescu a fost de acord să îl elibereze pe suspect pentru două cartuşe de ţigări şi 3.000 de lei, aproape jumătate din salariul pe care îl primea lunar.

Fostul şef al aceluiaşi parchet, Nelu Carpen, este judecat tot pentru luare de mită. Acesta ar fi intervenit în zeci de dosare, iar pentru fapta lui ar fi fost răsplătit nu cu bani, ci cu iepuri şi cu fazani.

Tot în Ilfov, însă la Parchetul Cornetu, DNA a descoperit că şeful instituţiei a acceptat un teren pentru a da o soluţie favorabilă într-un dosar penal. Numai că, pe lângă teren, Tomiţă Neagu ar fi primit un televizor, dar şi o vacanţă în străinătate.

Anişoara Topor, de la Judecătoria Focşani, este acuzată că i-a cerut unui bărbat să-i renoveze casa de vacanţă, în schimbul unei decizii favorabile.

Acuzaţiile de luare de mită nu au ocolit nici Curtea Supremă. Judecătoarea Maria David ar fi cerut 200.000 de euro de la un om de afaceri - avea nevoie de bani pentru vacanţe în străinătate, dar şi pentru tratamente de înfrumuseţare.

În ultimii şapte ani, 24 de judecători şi procurori au fost condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri