Mită la Facultatea de Medicină Veterinară. Tată și fiu,  acuzați că luau bani de la studenți

Data publicării:
fac medicina veterinara

Domiciliile celor doi profesori, dar şi birourile aflate în sediul Universităţii de Medicină Veterinară, au fost puricate de anchetatori în căutarea unor probe care să întărească acuzaţiile.

Chiar înainte de examenul de restanţe la disciplina controlul produselor alimentare profesorul universitar a ieşit din facultate pentru a încasa mita. S-a întâlnit cu un fost student care adunase sumele de bani de la cei care urmau să dea examenul. Atunci anchetatorii l-au prins cu cei 11 mii de lei asupra sa.

Pentru profesorul universitar Constantin Sava lucrurile sunt clare. Un flagrant este imposibil de demontat în instanţă. Pentru fiul său însă, conferenţiarul Ovidiu Sava, probele sunt indirecte, iar ancheta se bazează pe denunţurile studenţilor. Tot studenţii au anunţat şi conducerea universităţii despre afacerile celor doi profesori.

În opinia mea, sancţiuni intermediare nu pot fi luate în aceste situaţii, ci doar sancţiunea cea mai drastică prevăzută de lege şi anume, desfacerea contractului de muncă. Cel mai grav lucru este să soliciţi foloase necuvenite studenţilor. Este o depreciere maximă a calităţii de cadru didactic care aduce deservicii majore Facultăţii şi Universităţii. Ineditul acestei situaţii constă în aceea că este vorba de tată şi fiu, tatăl lucrând de aproape 30 de ani, iar fiul de peste şapte ani, fiind angajat”, afirmă Sorin Câmpeanu, rectorul Universităţii de Medicină Veterinară.

Alături de cele două cadre didactice, la audieri au fost aduşi şi 11 dintre studenţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri