Mitingul diasporei. Cei doi protestatari acuzaţi că i-au lovit pe jandarmi au fost arestaţi preventiv

Data actualizării: Data publicării:
Un protestatar îl lovește pe un jandarm, luat prin surprindere, la mitingul diasporei din 10 august
Protestul diasporei, organizat în data de 10 august, a fost înăbușit violent de jandarmi

 Judecătoria Sectorului 1 a admis cererea procurorilor privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi protestatari acuzaţi că au lovit jandarmi la mitingul din 10 august.

Protest miting diaspora
Protestul diasporei, organizat în data de 10 august, a fost înăbușit violent de jandarmi

Cei doi agresori au fost reţinuţi joi pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"În ordonanţa procurorului, s-a reţinut că cele două persoane au exercitat violenţe fizice faţă de faţă de persoanele vătămate, care au avut calitatea de organe de Jandarmerie şi au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei în data de 10/11 august 2018, iar prin acţiunile lor au tulburat ordinea şi liniştea publică. La data de 11 octombrie, cele două persoane au fost reţinute, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, cu propunere de luare a măsurii arestării preventive", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, citat de Agerpres.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 efectuează cercetări într-o cauză penală cu privire la actele de violenţă şi morală împotriva organelor de Jandarmerie care au desfăşurat activităţi cu ocazia protestului din Piaţa Victoriei în data de 10 august. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri