Monica Iacob Ridzi află dacă îi va fi întreruptă pedeapsa

Data publicării:
monica iacob ridzi-1

Monica Iacob Ridzi, care este încarcerată acum la Spitalul Penitenciar Jilava, susţine că este grav bolnavă şi trebuie să efectueze o serie de investigaţii medicale.

Imediat după ce a ajuns la închisoare, fostul ministru a reclamat condiţiile în care stau deţinuţii, spunând că sistemul medical din închisori nu este bine gândit şi că, pentru un om bolnav închis, este condamnare la moarte.

Soţul Monicăi Iacob Ridzi a declarat săptămâna trecută la un post de televiziune că ia în calcul înaintarea unei cereri de graţiere către preşedintele Klaus Iohannis.  


Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare, a scris, la începutul lunii martie pe blogul său un mesaj intitulat „Apel la reflecţie”, în care vorbeşte despre condiţiile din închisori.

„Medicamentele sunt foarte puţine, cele extrem de necesare lipsesc, medicamentele sub formă de capsule sau plicuri, nici familia nu are voie să le cumpere chiar dacă ai reţetă, fondurile pentru analize medicale sunt limitate… Toate acestea se întâmplă deoarece în ultimii 25 de ani în România toţi cei care au fost la şefia Ministerului Justiţiei au subfinanţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi cei care au făcut unele reguli nu au trecut pe aici”, scria fostul ministru pe blog.

Monica Iacob Ridzi mai spunea că situaţia sa medicală este agravată de condiţiile din penitenciar, care „nu asigură respectarea demnităţii umane, cum prevede Legea 254/2013 la art. 4”.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri