Monica Iacob Ridzi aşteaptă sentinţa în dosarul în care e acuzată abuz în serviciu. Ea riscă până la 15 ani de închisoare

Data publicării:
monica-iacob-ridzi

Infracţiunea de care Monica Iacob Ridzi este acuzată, abuz în serviciu în formă calificată, se pedepseşte cu închisoarea de la 5 la 15 ani.

"Iacob Ridzi Monica Maria, în calitate de ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului, împreună cu alţi funcţionari ai acestui minister, au prejudiciat bugetul ministerului prin încheierea a trei contracte de servicii fără ca, în prealabil, să fie organizată şi derulată vreo procedură de atribuire", se arată într-un comunicat al DNA.

În februarie 2010, procurorii DNA au cerut Parlamentului aviz pentru o percheziţie informatică în acest caz. Cererea a fost blocată la Comisia juridică din Camera Deputaţilor timp de aproape 10 luni, după care a fost respinsă de plenul Camerei.

Ridzi a negat acuzaţiile şi a spus că toate contractele au fost perfect legale. La câteva luni de la izbucnirea scandalului, ea a decis însă să demisioneze din funcţia de ministru.

Fostul ministru al Tineretului a fost trimis în judecată în luna mai 2011. Judecătorii Curţii Supreme au audiat în tot acest timp zeci de martori şi au dispus să fie efectuată o expertiză.

Decizia pe care o vor pronunţa cei trei judecători de la instanţa supremă nu va fi definitivă şi poate fi contestată la un complet de cinci magistraţi. Monica Iacob Ridzi va putea să beneficieze de reducerea pedepsei, odată cu intr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri