Monica Iacob-Ridzi i-a cerut președintelui Iohannis să o grațieze

Data publicării:
monica iacob ridzi

„Motivul pentru care am recurs la această ultimă cale este acela că AȘ VREA SĂ MAI TRĂIESC, aș vrea să îmi pot crește copiii, să îi sprijin în confruntarea cu bolile pe care le-au moștenit de la mine, dar și cu bolile obișnuite, care, în contextul medical pe care îl prezintă, sunt infinit mai agresive și mai riscante pentru ei. Este speranţa mea la viață. Speranța că voi trăi ultimele luni, ani sau cât va vrea Dumnezeu, alături de copiii mei, de familie.

Nu am încetat să sper într-un gest de clemență, pentru că nu am antecedente penale și am avut o conduită ireproșabilă, atât pe parcursul procesului în cadrul căruia am fost condamnată, dar și ulterior, în mediul carceral, nu am săvârșit și nu am fost acuzată că aș fi săvârșit vreo infracțiune de corupție, iar recuperarea prejudiciului la acoperirea căruia am fost obligată este asigurată pe deplin și garantată, prin valorificarea bunurilor pe care le dețin, pe care s-a instituit sechestru asigurator.

Menținerea mea în executarea pedepsei închisorii, în condițiile în care în penitenciar nu pot respecta recomandările medicilor pentru afecțiunile cu care mă lupt în tăcere de mai mulți ani, poate avea consecințe ireversibile, deosebit de grave, asupra sănătății și vieții mele, dar și asupra bunei dezvoltări fizice și psihice a copiilor mei (fetiţa are doar 1 an şi 7 luni, iar băieţelul abia a împlinit 5 ani), pentru care pierderea prematură a mamei, la o vârstă atât de mică, ar fi tragică. Unele afecţiuni s-au agravat deja, în ultima perioadă, iar riscul să se agraveze şi mai mult este din ce în ce mai mare, cu fiecare zi în penitenciar. Şansa de a respecta, în libertate, recomandările medicilor reprezintă pentru mine diferenţa între viaţă şi moarte.

Graţierea este singura şansă pe care o am, să fiu alături de Maria și Andrei, îngerii cu care viața mea a fost binecuvântată, în lupta lor cu afecțiuni care mă obligă la supraveghere strictă, având în vedere vârsta lor mică. Copiii sunt acum în situația de a nu avea alături niciun părinte, aceștia locuind acum în Bucuresti, împreuna cu bunicii, deoarece au nevoie de continuarea unor proceduri medicale ce nu pot fi efectuate în Județul Hunedoara.

Graţierea este singura speranţă să-mi pot ajuta copiii să se recupereze psihic, după trauma despărţirii noastre bruşte. Cererea mea de graţiere este strigătul de disperare al unei mame grav bolnave, care trăieşte alături de copiii şi familia ei o dramă greu de descris în cuvinte. Este ţipătul şi plânsul unor copii mici și bolnavi, nevinovaţi, profund afectaţi de faptul că mama lor a fost luată brusc de lângă ei.

Acceptarea, din motive umanitare, a cererii de graţiere reprezintă pentru mine, în acest moment, singura şansă la viaţă. Omul politic Monica Iacob-Ridzi a murit. Mama Monica Iacob-Ridzi luptă pentru viaţa ei şi a copiilor ei. Şansa de a respecta, în libertate, recomandările medicilor reprezintă pentru mine diferenţa între viaţă şi moarte”, se arată în articolul postat pe blogul Monicăi Iacob-Ridzi.

Monica Iacob Ridzi, condamnată la cinci ani de închisoare

Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului, a fost condamnată la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată, alături de alte 11 persoane, de abuz în serviciu.

Monica Iacob Ridzi a fost acuzată că ar fi favorizat două companii private în perioada în care a fost ministrul Tineretului şi Sportului. Procurorii DNA au susţinut că a dirijat către cele două firme, peste 600.000 de euro pentru organizarea Zilei Tineretului din 2 mai 2009. Cele două societăţi erau recent înfiinţate şi aveau sediu comun într-un apartament. Aveau şi aceiaşi acţionari.

Iacob Ridzi Monica Maria, în calitate de ministru al Ministerului Tineretului şi Sportului, împreună cu alţi funcţionari ai acestui minister, au prejudiciat bugetul ministerului prin încheierea a trei contracte de servicii fără ca, în prealabil, să fie organizată şi derulată vreo procedură de atribuire”, se arată într-un comunicat al DNA.

În februarie 2010, procurorii anticorupţie au cerut Parlamentului aviz pentru o percheziţie informatică în acest caz, însă cererea a fost blocată la Comisia juridică din Camera Deputaţilor timp de aproape 10 luni, după care a fost respinsă de plenul Camerei.

Monica Iacob Ridzi a negat acuzaţiile şi a spus că toate contractele au fost legale. Fostul ministru al Tineretului a fost trimis în judecată în luna mai 2011.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri