Monica Macovei a câştigat procesul cu Dan Şova. Ea îl acuzase că îi calomniase tatăl

Data publicării:
monica macovei la digi24 1

 

Am câștigat procesul cu Șova și la Curtea de Apel. Minciunile lui Șova despre tatăl meu au fost demontate.

Curtea de Apel București a decis că Dan Șova a mințit atunci când a spus că tatăl meu ar fi fost “general de securitate” și “șeful Securității Giurgiu”.

Și Tribunalul București a decis că Șova a mințit când a făcut aceste acuzații mincinoase în legătură cu tatăl meu și a admis, în octombrie 2013, acțiunea depusă de mine și de mama mea prin care îi solicitam dovezi lui Șova. Dar Dan Șova nu a avut și nu are nicio dovadă, a mințit cu bună știință.

Hotărârea din decembrie 2014 a Curții de Apel din București este definitivă și executorie. O voi executa”, a anunţat Monica Macovei.

În septembrie 2012, Monica Macovei l-a dat în judecată pe Dan Şova, pentru afirmaţii la adresa tatălui ei, Vasile R. Gherghescu.

În cadrul mai multor emisiuni televizate, senatorul PSD Dan Sova a afirmat că tatăl europarlamentarului Monica Macovei, Vasile R.Gherghescu, ar fi fost „general de securitate” şi „şeful securităţii Giurgiu”.

În acţiunea depusă la Tribunalul Bucureşti, Monica Macovei i-a solicitat lui Dan Şova să îşi ceară public scuze pe aceleaşi posturi de televiziune unde a făcut afirmaţiile, să publice hotărârea în 4 ziare naţionale şi să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei.

În plângerea depusă împotriva lui Dan Şova, Monica Macovei susţinea că singura legătură profesională a tatălui ei cu oraşul Giurgiu a fost faptul că în perioada 1945-1950 a avut funcţia de pedagog în această localitate.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri