Moțiunea anti-Toader nu se votează nici miercuri. Motivul invocat de PSD

Data actualizării: Data publicării:
181015 tudorel toader_SEDINTA_GUVERN_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Senatul amână din nou dezbaterea şi votul asupra moţiunii simple împotriva lui Tudorel Toader. Documentul trebuia discutat în şedinţa de plen de mâine a Senatului și mai fusese amânată luni.

Mâine, moțiunea simplă care îl vizează pe Tudorel Toader nu va intra în dezbatere pentru a se putea vota. Cei de la USR și PNL au depus o moțiune numită „Justiția, victimă sigură în mâinile lui Toader”, doar că aceasta a fost amânată pentru a doua oară. S-ar putea să fie dezbătută și votată săptămâna viitoare.

Motivul „oficial” invocat de către Putere a fost acela că nu sunt suficienți senatori la muncă.

La Senat, PSD a majoritate singur, dar doar dacă sunt prezenți toți senatorii. Liderii social-democrați din Senat uu făcut un calcul în ședința pe care au avut-o marți dimineață cu Liviu Dragnea și au ajuns la concluzia că foarte mulți dintre senatori erau plecați.

Social-semocrații și-ar fi făcut aceste calcule pentru că de această dată, spun unii dintre ei, ar susține moțiunea- anti Toader.

Este prima moțiune simplă care cel mai probabil va trece de Parlament în acest mandat al legislativului. Cei din Opoziția cer demisia ministrului Tudorel Toader, însă nemulțumirile celor din PSD sunt cât se poate de reale, ajungându-se în situația î care și membrii PSD să îi ceară demisia. Deocamdată nu o spun cu suiect și predicat, dar dacă moțiunea va trece, va fi folosită la următorul CEx. Atunci Viorica Dăncilă ar trebui să spună dacă mai are motive sau nu să îl mențină pe Tudorel Toader în Guvern.

Sunt însă și semne de întrebare. Această presiune pe Viorica Dăncilă și Tudorel Toader vine tocmai cu o zi înainte de ședința de Guvern în care s-ar putea adopta o ordonanță de urgență care să modifice codurile penale și care să introducă revizuirea sentințelor definitive.

Luni, Tudorel Toader a refuzat să prezinte un proiect de OUG care să modifice codurile penale, postând pe Facebook un mesaj adresat se pare șefului PSD Liviu Dragnea în care preciza că „dacă nu există o urgență, atunci nu ai motive pentru a promova o Ordonanță de Urgență”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri