Motivele pentru care DNA cere arestarea lui Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam

Data publicării:
Viorel Hrebenciuc la DNA Brasov-Mediafax Foto-Robert Frunzescu-1

În documentele ajunse pe masa deputaților juriști, cei care în termen de trei zile începând de lunio trebuie să dea un aviz cu privire la arestarea sau nu a lui Viorel Hrebenciuc, se arată care sunt probele procurorilor pe baza cărora se solicită această ridicare a imunității. Este vorba despre denunțuri, interceptări, dar și despre documente ce demonstrează faptul că Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam ar fi pus umărul la retrocedarea în mod nelegal a 43.000 de hectare de pădure.

Procurorii explică și motivele pentru care este necesară arestarea preventivă a celor doi deputați. În cazul în care cei doi ar fi cercetați în libertate există riscul real al influențării martorilor dar și a altor persoane implicate în această anchetă, având în vedere că până în acest moment procurorii DNA nu au reușit să stabilească ce rol avea fiecare dintre persoanele implicate în acest caz.

Totodată, procurorii explică și faptul că este imperios necesar ca statul să aibă mijloace utile pentru a contracara fenomenul corupției, având în vedere că evoluția acestui fenomen reprezintă o amenințare pentru democrație și pentru drepturile omului.

Mai mult decât atât, procuorii susțin că este regretabil că tocmai persoane care trebuie să aplice și să respecte legea pun umărul la nerespectarea acestora. În plus, prin faptele lor, Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam încalcă orice principiu al echității sociale și pun în pericol chiar stabilitatea instituțiilor democrației fundamentale pentru societatea românească.

Citiți și:
Cum a dispărut 1 miliard de euro din bugetul statului
Parlamentarii decid soarta a cinci colegi în ultimele două săptămâni de campanie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri