Motivul pentru care Liviu Dragnea nu ar fi trebuit să iasă o zi din închisoare

Data publicării:
dragnea crop inquam octav ganea
Foto: arhivă InquamPhotos/Octav Ganea

Liviu Dragnea nu ar fi avut dreptul la permisie, pentru că este cercetat și în alte dosare și nu are voie să ia legătura cu alți inculpați, potrivit unei hotărâri de guvern care prevede acest lucru.

Dumitru Coarnă, liderul SNPPC: „Avem art. 213, permisunea nu se acordă în următoarele situații: sunt cercetați sau urmăriți în alte cauze penale, au pe rol cauze al căror obiect poate influența conduita lor pe perioada permisiei. Eu cred că s-a încercat o diversiune, ca să fie mascată această permisie de o zi. Prezum că au aruncat pe piață alte date, l-au scos cu o mașină de arest transfer, cu o dubă.”

Liviu Dragnea este urmărit penal din noiembrie 2017, în dosarul Tel Drum. Este vizat de trei infracțiuni, printre care constituire de grup infracțional organizat și abuz în serviciu. Procurorii spun că ar fi ajutat firma să obțină ilegal bani europeni, pe vremea când conducea Consiliul Județean Teleorman.

Sorin Dumitrașcu, lider sindicalist la ANP: „Deținuții au dreptul să primească recompense, acum problema este când deținuții VIP primesc aceste recompense și mai repede, și mai des și problema este și una de legalitate dacă vreți. Știm cu toții că în acest caz deținutul are și alte cauze penale și de ce s-a trecut peste această prevedere legală, dincolo de faptul că 5 luni este un termen destul de scurt pentru a primi o astfel de recompensă.”

Surse din penitenciar spun că, pentru a nu primi permisie, deținutul trebuie să fie inculpat în dosarele penale în care mai este implicat. Liviu Dragnea este doar suspect în dosarul Tel Drum.

Cererea de învoire a lui Liviu Dragnea a fost semnată de șeful parcului auto - acolo unde este încadrat la muncă. Apoi a fost aprobată de o comisie specială și ca ea să fie efectivă a trebuit să treacă și pe la director care are ultimul cuvânt de spus. Oficial, conducerea de la Rahova nu a comentat modul în care a fost învoit timp de 24 de ore.

Liviu Dragnea a fost încarcerat pe 27 mai, după ce a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare, în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri