Motociclistul care nu a oprit la semnalul poliției și a fost lovit de mașina acestora este polițist

Data actualizării: Data publicării:
politist

Motociclistul lovit duminică în localitatea braşoveană Fundata de o maşină de poliţie aflată în misiune este la rândul său poliţist în judeţul Giurgiu. Declaraţiile prietenilor săi şi cele ale poliţiştilor sunt contradictorii, astfel că, pentru a nu exista niciun fel de îndoieli cu privire la anchetă, dosarul a fost preluat de Parchetul Curţii de Apel Braşov.

Potrivit ultimelor informaţii, Tiberiu Marin, motociclistul lovit de un echipaj al Poliţiei, duminică, în localitatea Fundata, este şi el poliţist, fiind angajat în 2016, din sursă externă, ca agent adjunct la Postul de Poliţie din Găiseni, judeţul Giurgiu.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, poliţistul lovit se afla cu trei prieteni, care au avut o altă variantă asupra modului în care s-a produs accidentul. Astfel, poliţiştii din Bran care se aflau în patrulare au spus că poliţiştii le-au făcut semn să îi depăşească şi nu şi-au dat seama că au fost urmăriţi. Mai mult, ei reclamă că poliţiştii le-au făcut în mod intenţionat semn să depăşeacă pentru ca mai apoi să fie amendaţi.

Declaraţiile lor se contrazic însă cu cele ale poliţiştilor din Bran şi cu cele ale martorilor.

Aceleaşi surse din anchetă spus că în zonă ar exista o cameră de supraveghere, iar pe imagini se vede cum motocicliştii trec pe roşu şi nu acordă prioritate pietonilor.

Tiberiu Marin, motociclistul lovit de maşina Poliţiei, este internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi urmează să fie audiat.

Până marţi, el nu depusese nicio plângere împotriva colegilor săi.

Între timp, dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov.

„Cauza a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti pentru înlăturarea oricăror suspiciuni de parţialitate în efectuarea anchetei, având în vedere afirmaţiile făcute în spaţiul public de prim - procurorul acestei unităţi de parchet cu privire la vinovăţia poliţistului implicat în accident”, se arată în comunicatul procurorilor.

Accidentul s-a produs după o urmărire a doi motociclişti care nu au oprit la semnalele poliţiştilor, unul dintre motociclişti fiind rănit.

„Din actele de cercetare efectuate până în prezent s-a stabilit că în data de 20 august 2017, în jurul orei 18.00, pe DN 73, pe raza localităţii Fundata, judeţul Braşov, o autospecială Dacia Logan, la volanul căreia se afla un poliţist din cadrul Poliţiei Staţiunii Bran, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a intrat în coliziune cu o motocicletă marca Suzuki, care circula în faţa sa şi în acelaşi sens, provocând căderea motocicletei şi vătămarea corporală a conducătorului acesteia. Urmărirea penală se efectuează de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, se arăta într-un comunicat de presă.

Motociclistul lovit a fost rănit la picior, după ce a fost urmărit zece kilometri de către poliţişti până în localitatea braşoveană Fundata din cauză că a refuzat să oprească la somaţiile acestora. Potrivit poliţiştilor, totul a început în staţiunea Bran când doi motociclişti au fost văzuţi de un echipaj de Poliţie după ce au săvârşit mai multe contravenţii.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Zăneşti deschisese un dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri