Neculai Bontic, numărul doi în Jandarmerie, ar fi cerut benzină, mese festive sau gumă de mestecat

Data publicării:
jandarmerie

Acuzaţii grave la adresa unuia dintre adjuncţii din Jandarmeria Română: Neculai Bontic, adjunct pentru logistică al Inspectoratului General al instituţiei este urmărit penal. Procurorii spun că acesta le-ar fi cerut subordonaţilor săi cadouri scumpe ca să îi protejeze în carieră şi riscă până la 15 ani de închisoare. Generalul a fost trecut joi în rezervă, după ce Ministrul de Interne i-a aprobat cererea de pensionare.

Din 2005, Neculai Bontic a fost numărul doi în Jandarmeria Română. Procurorii spun că ar fi profitat de funcţia pe care o deţinea şi le-ar fi cerut angajaţilor cadouri de peste 130.000 de lei. Tot ei spun că generalul şi-ar fi alimentat maşinile personale cu combustibilul instituţiei din care făcea parte şi nu ar fi ezitat să se folosească de influenţa sa ca să îşi rezolve unele probleme personale. Bontic ar fi organizat de ziua sa de naştere, de ziua soţiei sale şi de ziua soacrei, mese festive cu alimente de la unităţile Jandarmeriei. Ar fi cerut pentru acasă chiar şi gumă de mestecat sau pastă de dinţi.

Surse apropiate anchetei mai spun că Neculai Bontic folosea ofiţeri de la brigăzile speciale de intervenţii pentru a se ocupa de cultivarea legumelor din serele special amenajate în cadrul unităţii Jandarmeriei sau pentru creşterea animalelor. Produsele ajungeau acasă la şeful Logisticii Jandarmeriei. La toate acestea se adaugă 17 fapte de luare de mită. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 80.000 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri