Sari la conținut

Neculai Onțanu scapă de arestul preventiv

„Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Onţanu Neculai şi Şutru Toma cu măsura preventivă a controlului judiciar", se arată în decizia instanţei.

Instanţa a mai decis să înlocuiască măsura arestului la domiciliu faţă de fosta avocată Radu Loredana-Claudia tot cu măsura preventivă a controlului judiciar.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Neculai Onţanu, Toma Şutru şi Loredana Radu trebuie să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori sunt chemaţi, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori sunt chemaţi şi să informeze de îndată organul de urmărire penală cu privire la schimbarea locuinţei.

Pe timpul controlului judiciar, judecătorii au decis să impună inculpaţilor să nu comunice între ei ori cu martorii, direct sau indirect, pe nicio cale. 

Fostul primar al Sectorului 2 este acuzat că a luat mită un teren de 1.500 de metri pătraţi, în valoare de 4,2 milioane de euro, pentru a facilita retrocedarea mai multor terenuri de aproximativ 83.500 de metri pătraţi unui beneficiar al drepturilor litigioase, denunţător în cauză.

Fosta avocată Loredana Radu este suspectată că a intermediat primirea terenului de către Onţanu, cumpărându-l alături de o altă persoană la un preţ mult redus.

Citiți și:
Neculai Onțanu, trimis în judecată pentru luare de mită
9 persoane publice vor să renunțe la titlul de doctor