Neînțelegeri între Adrian Năstase și ISC

Data publicării:
2215695 20mediafax 20foto 20razvan 20chirita-49327

Deşi Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) a acceptat executarea voluntară propusă de fostul premier, din dorința ca niciun executor judecătoresc să-i mai poată controlate conturile, înțelegerea nu este bătută în cuie. Avocaţii lui nu vor ca un executor judecătoresc să fie implicat în tranzacţia prin care ar urma să plătească 3,3 milioane de lei.

Dacă Adrian Nastase va vira Inspectoratului de Stat în Constructii banii pe care instanța l-a obligat să îi plătească, atunci procedura de executare silită va fi oprită. În acest caz, bunurile pe care le deține fostul premier, precum casa din Zambaccian, nu vor mai fi evaluate.

Avocații lui Adrian Năstase au propus ca suma să fie virată direct prin bancă, o modalitate mult mai simplă. Modul în care se va derula această tranzacție este cel mai probabil să fie stabilit în cadrul unei întâlniri dintre avocații fostului premier și reprezentanții ISC, care va avea loc săptămâna viitoare.

Fostul premier Adrian Năstase, condamnat în dosarul „Trofeul Calității”, a anunţat că este dispus să plătească prejudiciul adus Inspectoratului de Stat în Construcții.

Aşa că Adrian Năstase a trimis o scrisoare instituţiei, în care a anunţat că este dispus să-şi achite datoriile.

Noi am declanșat procedura executării voluntare. Banii se află la dispoziţia ISC. Din acest moment, nu mai avem nicio obligație legală faţă de aceştia. Când își vor ridica banii, dacă îi vor ridica sau nu, nu ne mai privește, pentru că noi ne-am îndeplinit obligația legală către ei”,a spus ieri Ion Cazacu.

„Sunt într-un cont care va fi deschis la CEC, pentru că așa se numește, „consemnaţiunea sumei” la dispoziţia ISC. Dacă Inspectoratul în ridică, bine, dacă nu, nu ne privește”, a declarat Ion Cazacu.

Suma exactă este cea prevăzută în titlul executoriu, 3,3 milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri