Nelu Iordache l-a denunţat pe Dan Voiculescu la DNA, pentru şantaj

Data publicării:
VOICULESCU CROP

(Dan Voiculescu - sursa Mediafax Foto)

Dosarul este în faza actelor premergătoare, astfel că cercetările sunt în faza incipientă, nefiind pusă încă sub acuzare vreo persoană.

Dan Voiculescu va fi citat în acest dosar, pentru început ca martor.

Potrivit procurorilor DNA, denunţul la adresa lui Dan Voiculescu vizează fapte de şantaj.

Nelu Iordache, aflat în arest preventiv, este cel care l-a denunţat şi pe Ovidiu Silaghi.

D. Voiculescu: „O gogoașă de presă”

Dan Voiculescu a reacționat vineri după-amiază, pe blogul personal. „Am citit cu surprindere o știre absurdă, vădit diversionistă, conform căreia aș fi fost acuzat de șantaj de catre Nelu Iordache „potrivit unor surse citate de B1 TV” :). Vreau să spun clar, încă de la apariția acestei gogoși, că nu îl cunosc, nu m-am întâlnit, nu am vorbit niciodată cu persoana respectivă, nici măcar din întâmplare, nici măcar la telefon.

Mă gândesc că, pentru a avea succes, o gogoașă de presă trebuie să aibă totuși un dram de adevăr, deci recomand „surselor citate de B1 TV” să se gândească la niște persoane care îl cunosc mult mai bine pe Nelu Iordache :)” a scris Dan Voiculescu, pe blogul personal.

Traseul dosarului

Fondatorul Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a fost denunţat la Direcţia Naţională Anticorupţie. Autorul denunţului este omul de afaceri Nelu Iordache, aflat de opt luni în arest preventiv.

Dan Voiculescu este suspectat că l-a şantajat pe Nelu Iordache, prin intermediul trustului Intact. Nelu Iordache a trimis denunţul la DNA, iar dosarul este în faza actelor premergătoare urmăririi penale. Surse judiciare susţin că în scurt timp, fondatorul Partidului Conservator va fi chemat la DNA pentru a răspunde acestor acuzaţii.

Dan Voiculescu este deja urmărit penal, fiind acuzat de complicitate la şantaj, în dosarul în care directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu este acuzat că l-a şantajat pe administratorul RCS-RDS.

„Pentru respect, dau şi ochelarii jos (...) să-i transmit la modul cel mai serios lui Băsescu Traian că adversitatea noastră politică, de mare notorietate, de ani de zile, nu trebuie să afecteze valori fundamentale ale societăţii româneşti, cum e familia şi libertatea de exprimare pentru care au murit oameni în decembrie”, spunea Dan Voiculescu, la intrarea în sediul DNA.

Ce reiese din interceptări

Procurorii consideră că, de fapt, Dan Voiculescu a fost şi este cel care controlează politica editorială a televiziunilor şi a publicaţiilor pe care le-a fondat şi, ca atare, ar fi cel care a avizat şantajul la care a fost supus administratorul RCS - RDS.

În dosarul șantajului, apar mai multe convorbiri telefonice.

Dan Voiculescu: Cum merge treaba?

Sorin Alexandrescu: Lucrăm, deja avem pe post ceva.

Dan Voiculescu: Aha!

Sorin Alexandrescu: Da. Deci lucrăm la ea.

Dan Voiculescu: Bravo!

Sorin Alexandrescu: Da.

Dan Voiculescu: Bine. Da' nu, cred că ar trebui în afară de pe post.

Sorin Alexandrescu Sorin: Da, da, da. Păi, noi am făcut aia cu un scop, da' vă spun eu când ne vedem faţă în faţă.

<sursa: Tribunalul Bucureşti>

Procurorii spun că, în perioada 16 aprilie - 24 mai, directorul Antena Group l-a ameninţat în repetate rânduri pe administratorul RCS-RDS cu publicarea unei anchete jurnalistice cu scopul de a-l convinge să semneze un contract. Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv şi ulterior eliberat de Tribunalul Bucureşti.

Care este legătura dintre Nelu Iordache și Ovidiu Silaghi

În 19 august, procurorul general a solicitat Camerei Deputaţilor aviz pentru începerea urmăririi penale a lui Ovidiu Silaghi, după ce procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a trimis această solicitare. DNA îl acuză pe Ovidiu Silaghi de trafic de influență în formă continuată, fapte despre care există indicii și date că ar fi fost săvârșite în perioada în care acesta avea calitatea de ministru al Transporturilor.

Potrivit DNA, „există indicii și date temeinice potrivit cărora, în cursul anului 2012, Silaghi Ovidiu Ioan, în calitate de ministru al Transporturilor, i-a pretins lui Iordache Nelu, administrator al SC Romstrade SRL, deschiderea, de către compania de transport aerian din grupul de firme controlate de Iordache Nelu, a unor noi rute care să lege Aeroportul Satu Mare de alte destinaţii din Europa, în schimbul asigurării derulării contractelor pe care SC Romstrade SRL le încheiase cu Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA (structură aflată sub autoritatea Ministerului Transporturilor) şi pentru ca plățile intermediare să fie făcute într-un termen rezonabil”.

„Totodată, Silaghi Ovidiu Ioan a primit de la aceeaşi persoană suma de 200.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa asupra persoanelor cu funcții de decizie din cadrul CNADNR SA în vederea anulării deciziei de reziliere a unui contract şi pentru a nu proceda la rezilierea altor contracte”, se arată în comunicatul DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri