Nepoata lui Gabriel Oprea a picat testul cu detectorul de minciuni

Data publicării:
loredana radu avocat agerpres 23.3.2016

Loredana Radu, nepoata fostului vicepremier Gabriel Oprea, a picat testul cu detectorul de minciuni. În premieră, testarea a fost cerută chiar în sala de judecată, în cadrul procesului în care fosta avocată şi fostul primar Neculai Onţanu sunt acuzaţi de fapte de corupţie. Loredana Radu acceptase testarea cu poligraful, susţinând că astfel va dovedi că nu a luat mită.

Fost avocat devenit inclupat, Loredana Radu nu a răspuns niciunei întrebări pe holurile instanţei. În faţa magistraţilor a spus ca e nevinovată şi a acceptat să fie testată cu detectorul de minciuni. Metoda, des întâlnită în cadrul anchetelor, a fost cerută pentru prima dată de judecători. Rezultatele testării arată că nepoata lui Gabriel Oprea a minţit, deşi întrebările adresate în cadrul testării au fost cât se poate de clare.

Întrebare la detectorul de minciuni

Î: Minţiţi când spuneţi că aţi plătit suma de bani...?

R: Nu!

Sursa: dosar instanţă

Loredana Radu este de anul trecut în aceeaşi boxă a acuzaţiilor cu fostul primar Neculai Onţanu. Procurorii spun că în timpul mandatului de la sectorul 2, fostul edil a primit mită pentru a-i restitui unui om de afaceri dreptul de proprietate asupra unor terenuri de peste 80.000 de metri pătraţi. Mita a fost, spun anchetatorii, tot un teren, într-o zonă rezidenţială din sectorul 2. Suprafaţa ar fi fost transferată prin contracte de vânzare-cumpărare fictive către Loredana Radu și fratele său. Cei doi au afirmat în instanţă că nimic din ce spun procurorii nu e adevărat, dar detectorul de minciuni i-a contrazis.

Neculai Onţanu fostul primar al Sectorului 2: Nu am emoţii pentru că sunt efectiv nevinovat.

Reporter: Ce greutate credeţi că vor avea aceste rezultate a testului poligraf, chiar dacă nu se referă la dumneavoastră? Pot cântări greu în momentul în care se vor stabili eventuale vinovăţii?

Neculai Onţanu: Pentru că nu am absolut nicio experienţă, fiind pentru prima dată în faţa unei instanţe de judecată, nu pot aprecia ce greutate vor avea, mare, mică, puţină, deloc.

În acest dosar a fost audiat în calitate de martor şi fostul vicepremier Gabriel Oprea. Procurorii spun că Loredana Radu i-ar fi vândut acestuia terenul primit ca mită pentru Neculai Onțanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri