Nicolae Bănicioiu, audiat la DNA, într-un dosar în care este cercetat preşedintele CJ Ialomiţa

Data publicării:
banicioiu FB 2

 

Ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu - Facebook

ACTUALIZARE 15.00. Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, este audiat la DNA.


Şi fostul ministru al Sănătăţii Eugen Nicolăescu a fost audiat ca martor în acest dosar. 

Am fost citat telefonic ca martor, nu mi s-a spus pentru ce cauză. Am ajuns la doamna procuror şi am aflat că este vorba despre un dosar deschis pe numele preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa. Se dorea să dau o declaraţie despre un control pe care l-am dispus la Spitalul Judeţan, control care a avut loc la începutul lunii ianuarie 2014, dar, din păcate, rezultatele controlului au venit după ce eu am plecat din mandat”, a declarat Eugen Nicolăescu la ieşirea de la DNA.

Cu alte cuvinte, a trebuit să explic de ce s-a făcut controlul, la solicitarea cui şi dacă s-au respectat toate procedurile. Ceea ce am făcut, spunând exact care erau procedurile în minister pentru acest control", a mai spus fostul ministru.

Întrebat dacă este vorba despre un control făcut la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, E. Nicolăescu a răspuns afirmativ. „Exact, dumnealui, prin avocaţi, a solicitat mărturia mea, că acel control s-a făcut la solicitarea dumnealui”, a spus fostul ministru al Sănătăţii.

Rezultatele au venit când eu nu mai eram ministru, deci nu ştiu ce s-a găsit acolo şi ce s-a făcut ulterior”, a mai spus Eugen Nicolăescu. 


Silvian Ciupercă a fost arestat preventiv în 12 februarie, fiind acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în dosarul privind intervenţii la un consilier din Ministerul Sănătăţii şi la conducerea ADR Sud Muntenia. Tot atunci, a fost arestat şi directorul Serviciului Achiziții și Patrimoniu din Consiliul Județean Ialomița, Cezar Gheorghe Vîlcan, acuzat de DNA de abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, potrivit Mediafax.

Președintele Consiliului Județean Ialomița este urmărit penal pentru luare de mită, două infracţiuni de folosirea influenței și autorității conferite de funcția de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul a unui folos necuvenit, abuz în serviciu asimilat infracțiunilor de corupție, două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri