Sari la conținut

Nicuşor Constantinescu a fost dat în urmărire internaţională

Este o procedură standard pentru toţi inculpaţii arestaţi în lipsă şi care nu sunt pe teritoriul României. 

Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui a ajuns la Interpol, iar Nicuşor Constantinescu va fi căutat în SUA şi adus în România, pentru ca mandatul să fie pus în aplicare.

Preşedintele CJ Constanţa s-ar afla în SUA, pentru tratament, după o intervenţie chirurgicală.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au emis, în 23 iunie, un mandat de arestare în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele şefului Consiliului Judeţean Constanţa.

Avocatul său a susţinut atunci, în sala de judecată, că şeful CJ Constanţa ar mai avea nevoie de 12 săptămâni de tratament.

Nicușor Constantinescu a plecat la tratament în Statele Unite și trebuia să revină în țară la începutul lunii iunie, așa cum a convenit cu procurorul de caz, care i-a permis să meargă la tratament în străinătate, deși avea interdicție de a părăsi țara.

Nicușor Constantinescu nu s-a întors în țară la termenul convenit. În schimb, a trimis o solicitare prin care a cerut extinderea perioadei în care poate rămâne în afara țării.  

Avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu, a depus la dosarul certificatelor de urbanism și controalelor Curții de Conturi în care este judecat șeful CJC, documente medicale care atestă gravitatea bolii de care suferă acesta, documente care pot justifica neîntoarcerea sa în țară. 

Au apărut discuţii în legătură cu Şerban Cocioba, cel care a semnat raportul medical al preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicușor Constantinescu, dar acesta s-a apărat spunând că nu a greşit cu nimic.

Președintele CJ Constanța a fost trimis în judecată în luna mai pentru acuzațiile de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.