Sari la conținut

Nicuşor Constantinescu, al doilea mandat de arestare

Solicitarea DNA a fost admisă în dosarul în care Nicuşor Constantinescu este acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi subfinanţat Centrul Militar Zonal Constanţa.

Nicuşor Constantinescu – aflat în SUA - a fost reprezentat în instanţă de avocatul său, Marius Mocanu.

„S-a motivat, în esență, că este necesar arestarea preventivă a lui Nicușor Constantinescu întrucât acesta se sustrage sau s-a ascuns tocmai pentru a nu participa la procedurile judiciare care se desfășoară în acest dosar. În niciun caz nu se poate spune că dumnealui s-a sustras sau a fugit, pentru că acesta a plecat atât cu permisiunea organelor judiciare, atât a DNA București, cât și DNA Constanța și în același timp nu s-a ascuns în Statele Unite, toată lumea știe unde este, sunt depuse acte medicale”, a susţinut avocatul.

Săptămâna trecută, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a trimis o scrisoare din SUA, acolo unde spune că este la tratament, în care îi acuză pe judecătorii şi procurorii DNA că încalcă legea.

În 7 august, Nicuşor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventivă în dosarul în care procurorii îl acuză că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în patru dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.

Pe aceeași temă