Trei noi dosare pentru Nicuşor Constantinescu

Data actualizării: Data publicării:
nicusor constantinescu
Foto: Digi24

Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicuşor Constantinescu, a fost adus miercuri dimineața la DNA Constanţa. El este suspect în trei noi dosare în care s-a început deja urmărirea penală.

ACTUALIZARE. Este vorba de noi acuzaţii de abuz în serviciu pentru Nicuşor Constantinescu. El a fost audiat două ore, la DNA Constanţa, în calitate de suspect. Potrivit avocatului, pe numele lui au fost deschise trei noi dosare.

Dosarele au fost deschise la sesizarea Curții de Conturi. 

Două dintre ele se referă la contracte încheiate de Consiliul Județean cu Regia de drumuri județene. O parte din lucrări ar fi fost realizate ilegal, altele nici nu au fost realizate, dar banii au fost încasați. Prejudiciul este de câteva zeci de milioane de lei.

Cel de-al treilea dosar se referă la un contract încheiat cu o firmă de publicitate.

Avocatul lui Nicușor Constantinescu a precizat că clientul său nu a făcut miercuri nicio declarație la DNA și a luat dosarele pentru a le studia.


 

Nicușor Constantinescu a fost adus cu o dubă de la penitenciarul Poarta Albă. La sosire, a făcut scurte declarații - a spus, ironic, că a fost adus cu o salvare „foarte modernă”, dar nu i s-a comunicat în ce calitate va fi audiat, de martor sau suspect, însă crede că nu a fost adus pentru abuz în serviciu, întrucât „a fost dezincriminat”. „Eu am ridicat excepția”, a adăugat el.

Potrivit unor surse, Nicușor Constantinescu ar fi fost adus încă de marți de la penitenciarul Jilava la penitenciarul Poarta Albă. El a venit miercuri la sediul DNA însoțit de avocat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri