Sari la conținut

Nicuşor Constantinescu cere anularea deciziei de arestare preventivă

 

Cererea de anulare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care s-a dispus arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu urmează să se judece în 12 septembrie, la Tribunalul Bucureşti.

Avocaţii lui Nicuşor Constantinescu au declarat pentru Mediafax că au fost invocate sentinţele Tribunalului Bucureşti şi ale Curţii de Apel Bucureşti, instanţe care au luat decizii contradictorii, prin patru încheieri distincte, în baza aceloraşi acte medicale.

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, că până în prezent nu a fost transmis către Interpol un mandat internaţional de arestare pe numele preşedintelui suspendat al CJ Constanţa.

În acest context, avocaţii lui Nicuşor Constantinescu susţin că nu se va putea emite acest mandat până în momentul în care nu se va judeca cererea de revocare a deciziei privind arestul preventiv.

Avocaţii au precizat că Nicuşor Constantinescu se află în Statele Unite ale Americii, unde se recuperează, după operaţia de prostată.

În 7 august, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a primit mandat de arestare preventivă, după ce Curtea de Apel Bucureşti a menţinut decizia în acest sens luată, în primă instanţă, de Tribunalul Capitalei. Decizia de arestare preventivă a fost luată în dosarul în care procurorii îl acuză pe Constantinescu că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie în trei dosare penale. Într-unul dintre acestea este acuzat că nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, în altul că nu s-a supus controlului Curţii de Conturi, iar în cel de-al treilea pentru că a atribuit nelegal terenuri.

Într-un alt dosar, şeful CJ Constanţa este cercetat pentru luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost găsite, la percheziţii, 15 cartuşe de calibrul nouă milimetri.