Noi acuzaţii pentru Radu Mazăre. Ar fi vândut ilegal terenul de sub cazinoul din Mamaia

Data publicării:
radu mazare - mfax

Procurorii i-au adus la cunoştinţă că au dispus extinderea cercetărilor în dosarul retrocedărilor.

Ei fac cercetări în legătură cu un teren vândut în 2005. Radu Mazăre a fost chemat să dea o declaraţie în legătură cu această tranzacţie.

El a susţinut că noile acuzaţii care i se aduc sunt o consecinţă a problemelor juridice ale lui Mircea Băsescu.

Terenul de sub cazinou, vândut la un preț de cinci ori mai mic

Primarul Constanței, Radu Mazăre, a ajuns din nou în atenţia DNA. El a fost chemat la audieri şi este acuzat de abuz în serviciu după ce ar fi vândut mai mult de un hectar de teren în zona cazinoului din Mamaia la un preţ mult mai mic decât valoarea de piaţă. În acelaşi dosar mai este cercetat şi deputatul Radu Babuş care în 2007, atunci când a avut loc tranzacţia, era director general al structurii din primărie care administra cazinoul din Mamaia.

Cei aproape 12 mii de metri pătraţi pe care se întinde Cazinoul din Mamaia şi zona de agrement din jurul său au aparţinut Primăriei din Constanţa până în 2007. Atunci, primarul oraşului, Radu Mazăre, şi directorul general al Regiei Autonome de Exploatare a Domeniului Public şi Privat din acea perioadă, Radu Babuş, au decis să-l vândă. Au avut nevoie de o hotărâre a Consiliului Local, iar preţul stabilit de ei a fost de 200 de euro pe metru pătrat, adică de cinci ori mai mic decât valoarea reală a pieţei, spun agenţii imobiliari. Mai ales că terenul are ierşire directă la mare.

„Nu prea mai sunt terenuri direct la mare, în zona Mamaia şi ştim că Mamaia e în plină dezvoltare, are un foarte bun vad comercial pentru comerţ, pentru distracţie şi, atunci, e clar, preţurile la un asemenea teren sunt mai mari”, spune Ioan Ududec, patron de agenție imobiliară.

Pentru acest lucru au fost sesizaţi şi procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Porţiunea de plajă din faţa Cazinoului din Mamaia, dar şi clădirea în sine - 1700 de mp, sunt cap de afiş în epxertiza DNA-ului privind dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri. Trei firme au pus deja mâna pe această clădire ce datază din 1934 şi vor să o demoleze pentru că nu mai corespunde din punct de vedere tehnic.

Radu Mazăre: DNA e ca râia

Şi nu este primul dosar în care primarul Radu Mazăre este acuzat că a vândut terenurile care aparţin Primăriei. Edilul este cercetat încă din octombrie 2008 după ce, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, ar fi prejudiciat statul cu 114 milioane de euro prin retrocedarea ilegală a un milion de metri pătraţi de pământ din oraş.

Acum, procurorii DNA au decis să extindă cercetările asupra primarului şI l-au acuzat de abuz în serviciu. L-au chemat la audieri şi, după 15 minute, l-au lăsat să plece.

Ăştia de la DNA sunt ca râia: te scarpină aicia, te lasă, te ia în partea astălaltă şi tot aşa, de 10 ani ca râia se ţin de mine”, a declarat, la ieșire, Radu Mazăre.

Procurorii DNA spun că, potrivit legii, porţiunile de plajă şi faleză nu puteau fi vândute şi nici trecute din proprietatea statului în cea privată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri