Noi acuzaţii pentru Traian Berbeceanu. El ar fi primit mită o maşină de 20.000 de euro

Data publicării:
berbeceanu FB

Actualizare 19.50. O nouă răsturnare de situaţie în cazul Traian Berbeceanu. Procurorii DIICOT îi aduc comisarului noi acuzaţii, printre care şi cea de luare de mită. Şi asta după ce o altă structură, DNA, a ajuns la concluzia că acest dosar a fost fabricat. Concret, fostul șef al polițiștilor de la Crimă Organizată din Alba Iulia este suspectat acum că ar fi luat mită de la infractori o maşină de 20.000 de euro.

„Pe această stare de fapt care s-a dovedit a fi falsă s-a făcut o extindere pe noi infracțiuni, e o eroare totală. A fost un schimb între două autoturisme cu o diferență plătită, mașina era de vânzare, am luat-o printr-un intermediar care se ocupă cu așa ceva”, a spus Traian Berbeceanu.

Întrebat dacă crede că este vorba despre o înscenare și dacă bănuiește cine s-ar afla în spatele acesteia, Traian Berbeceanu a răspuns: „Nu bănuiesc, ştiu!” Întrebat dacă este vorba despre oameni politici sau reprezentanți ai justiției, fostul șef al BCCO Alba a răspuns: „Posibil şi din mediul politic şi din mediul de afaceri, din cei care ar trebui să apere legea...”

________________________________ 

El este acuzat de luare de mită, fals în înscrisuri, spălare de bani şi delapidare.

Traian Berbeceanu a venit însoţit de avocat. El va lua cunoştinţă de aceste noi acuzaţii pentru ca apoi să poată formula apărări.

DIICOT: Ar fi primit o maşină de 20.000 de euro pentru a da informaţii privind cercetarea unor persoane

„În cursul anului 2011, Berbeceanu Traian, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară cu gradul profesional de comisar-şef şi având funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba, pe fondul sprijinirii grupului infracţional organizat din care făceau parte R.G., C.D.E.I. şi alte persoane, a primit un autoturism marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI, în valoare de aproximativ 20.000 euro, de la R.G. şi R.A., pentru a face un act contrar îndatoririlor sale de serviciu, şi anume, furnizarea către susnumiţi a unor date şi informaţii privitoare la cercetarea acestora sau a S.C. U. S.R.L. ori a altor persoane din aceeaşi grupare criminală în cauze penale sau în legătură cu dispunerea efectuării unor percheziţii domiciliare ori a altor măsuri procesuale.

Pentru disimularea adevăratei naturi a circulaţiei bunului anterior menţionat s-a creat aparenţa transmiterii către Berbeceanu Traian a autoturismului marca VW Passat CC Trav. 2.0 TDI în temeiul unei convenţii oneroase translative de proprietate, deşi, în realitate, autoturismul a fost remis cu titlu gratuit ca obiect al infracţiunii de dare de mită şi, respectiv, al infracţiunii corelative de luare de mită, precum şi prin săvârşirea infracţiunii de delapidare, având drept consecinţă scoaterea frauduloasă a bunului în cauză din patrimoniul societăţii”, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT.

Comisarul este cercetat sub control judiciar într-un alt dosar.

El a fost eliberat din arest în noiembrie 2013, când Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a înlocuit măsura arestului preventiv cu interdicţia de a părăsi ţara, de a purta arme sau de a comunica cu persoanele implicate în dosar. Astăzi, Curtea de Apel Alba au decis că Traian Berbeceanu nu mai trebuie să se prezinte în fața organelor judicare. Decizia este definitivă și irevocabilă.

Traian Berbeceanu a fost acuzat de procurorii DIICOT că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, fapte ce ar fi produs un prejudiciu de 3,5 milioane de lei.

Fostul şef al BCCO Alba lucrează acum pe o funcţie de execuţie în cadrul Departamentului de Logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri