Noi audieri în cazul de șantaj Antena Group-RCS&RDS

Data publicării:
ciocan justitie ciocanel sentinta judecatori foto facebook elena udrea 21 08 2015

Noi audieri au avut loc astăzi în dosarul în care compania Antena Group şi fosta sa conducere sunt judecate pentru şantajarea administratorului RCS&RDS.

Un avocat care în 2013 lucra pentru această companie a fost audiat în calitate de martor. Şi-a menţinut declaraţiile date anterior în proces, potrivit cărora Sorin Alexandrescu, fost director Antena Group, i-a cerut să redacteze corespondenţa către compania de telecomunicaţii referitoare la înţelegerea cu SC Bodu SRL, sub pretextul unei anchete jurnalistice. Solicitarea ar fi fost făcută în prezenţa Cameliei Voiculescu, judecată în dosar pentru complicitate la şantaj.

Avocatul a precizat la ICCJ că, înainte de a fi audiată la DNA, Camelia Voiculescu i-ar fi cerut să nu le spună procurorilor că ea sau Sorin Alexandrescu au fost implicaţi în vreun fel. Procesul va continua peste două săptămâni.

În acest dosar, Sorin Alexandrescu a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani de închisoare, iar Camelia Voiculescu la închisoare cu suspendare. Dan Voiculescu a fost şi el condamnat la doi ani de închisoare. Potrivit acuzaţiilor, directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, voia să îl convingă prin ameninţări pe administratorul RCS&RDS să accepte un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group. Conform stenogramelor de la dosar, spun procurorii, tot planul de şantaj era coordonat de Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri