Noi informații în dosarul Elenei Udrea. Procurori: A dat zeci de mii de euro pentru o geantă de lux, fără să scoată bani din cont

Data publicării:
udrea creata rade catuse - inquamphotos-2

Noul dosar în care va fi cercetată Elena Udrea porneşte de la donaţiile suspecte făcute pentru PDL Bucureşti, despre care procurorii cred că provin din „comisioanele” percepute de fostul ministru de la oamenii de afaceri care aveau contracte cu ministerul. Informaţiile le-au strâns ca urmare a audierii celor care gestionau fondurile organizaţiei, descoperind şi că fostul ministru conducea doar cu numele partidul, iar de activitatea curentă, inclusiv de furnizarea fondurilor, se ocupa cel care ulterior a devenit administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea.

Contabila partidului a arătat că, atunci când fondurile existente în contul partidului nu acopereau obligaţiile de plată, ea comunica suma necesară inculpatului Breazu Tudor Liberiu, care gestiona activitatea curentă a organizaţiei în numele preşedintelui Udrea Elena Gabriela. Ulterior, inculpatul Breazu Tudor Liberiu sau Ţica Horaţiu îi înmânau contabilei suma solicitată, alături de un contract de donaţie completat, susţinând că după terminarea programului de lucru al martorei au identificat persoane interesate să susţină activitatea partidului, de la care au primit sumele de bani indicate în contract, arată anchetatorii.

În acelaşi dosar, procurorii au strâns corespondenţa electronică a lui Tudor Breazu, descoperind astfel că acesta se ocupa şi de imaginea publică a politicianului Elena Udrea, transmiţând în redacţii solicitări legate de modul în care trebuia reflectată activitatea ministrului Dezvoltării.

Elena Udrea elimina ştirile negative

Breazu Tudor Liberiu a intermediat relaţia dintre Udrea Elena Gabriela cu mai multe organizaţii de presă apropiate acesteia. Astfel, în urma percheziţiei informatice au fost identificate numeroase mesaje de poştă electronică prin care inculpatul transmitea redactorilor solicitările inculpatei de a difuza ştiri cu un anumit conţinut sau de a elimina ştiri deja difuzate şi care nu îi erau favorabile, inclusiv cu privire la faptele care formează obiectul prezentei cauze”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Procurorii vor verifica şi cheltuielile exorbitante făcute de Elena Udrea, asta deşi din conturi nu scotea niciun ban.

„Din mesajele de poştă electronică şi din declaraţiile inculpaţilor rezultă că în luna februarie 2012 Udrea Elena Gabriela a achiziţionat prin intermediul lui Topoliceanu Ana Maria o geantă Hermes Birkin Crocodile, al cărei preţ variază potrivit datelor existente pe site-ul ebay.com între 50.000 şi 100.000 USD. Plata s-a realizat în numerar, în condiţiile în care provenienţa sumei nu poate fi identificată în extrasele de cont bancar ale inculpatei”, se mai arată în rechizitoriu.

Imediat după trimiterea în judecată, Elena Udrea a scris pe contul său de pe o pagină de socializare că încheierea anchetei reprezintă un motiv în plus să fie eliberată din arest. Fostul ministru își susține, în continuare, nevinovăția.

Elena Udrea, dezamagită de foştii prieteni

S-a mai scris despre „denunțătorii buni și denunțătorii răi” pe această pagină de Facebook. „Denunțătorul bun” nu numai că nu merge la WC în celulă, dar nu este nici acuzat și rămâne și cu banii furați”, se arată pe pagina de Facebook a Elenei Udrea.

În dosarul Gala Bute, procurorii amintesc şi povestea genţii negre. O geantă pe care fostul secretar Gheorghe Nastasia susţine că i-ar fi predat-o şefei sale Elena Udrea. Înăutru s-ar fi aflat 900.000 de euro, bani primiţi de la Adrian Gărdean. Cel care a beneficiat, însă, de ei ar fi fost Rudel Obreja, trimis şi el în judecată. Ion Ariton, Ştefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia, Dragoş Botoroagă şi Tudor Breazu vor fi şi ei judecaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri