Noi precizări ale DNA despre presupusele înregistrări de la Oradea. Despre ce magistrați era vorba

Data actualizării: Data publicării:
DNA agerpres_7928426
Sigla DNA. Foto: Agerpres

DNA a anunţat, după verificarea activităţii de urmărire penală desfăşurată de procurori în cauzele menţionate în presupusa înregistrăre a procurorilor de la DNA Oradea, că au fost vehiculate numele a şapte magistraţi. Doi dintre aceştia erau deja pensionaţi, alţi doi nu au instrumentat dosare în perioada în care ar fi fost făcute înregistrările, iar unul dintre ei nu a intrsumentat niciodată dosare penale. În plus, unul dintre cei vizaţi era încarcerat.

Comunicatul DNA:

În cuprinsul discuției respective au fost vehiculate numele a șapte magistrați.

În urma informării transmise de procurorul șef al Serviciului teritorial Oradea, persoană care nu apare în cuprinsul discuției prezumată a aparține unor procurori din cadrul acestei unități de Parchet, s-au constatat următoarele:

- în cazul a doi magistrați nu au existat dosare în lucru în perioada ianuarie 2018- octombrie 2018,

- alți doi magistrați erau pensionați din 21.03.2013 și 24.11.2015, conform hotărârilor Plenului CSM de a înainta către Președintele României propunerea de eliberare din funcție, prin pensionare,

- unul dintre ei, la momentul purtării presupuselor discuții înregistrate, se afla în cursul executării unei pedepsei de 4 ani închisoare,

- față de alți doi magistrați (din care unul nu a judecat niciodată cauze penale) s-a dispus ulterior o soluție de clasare.

De asemenea, precizăm că două dintre persoanele participante la discuție nu își mai desfășoară activitatea în cadrul Serviciului teritorial Oradea iar o alta, la momentul discuției și ulterior acesteia, nu a avut în lucru vreo cauză cu magistrați.

Reiterăm faptul că, după finalizarea controlului ce va fi realizat de procurori cu funcții de conducere din cadrul DNA – Structura Centrală, se vor dispune măsuri în funcție de rezultatele cuprinse în raportul de control ce se va întocmi cu această ocazie.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri