O fostă judecătoare acuzată că a plagiat în lucrarea de doctorat a sesizat în instanță CCR cu privire la legalitatea deciziei CNATDCU

Data publicării:
Ciocănel al unui judecător.
O fostă judecătoare acuzată că a plagiat în lucrarea de doctorat a sesizat în instanță CCR cu privire la legalitatea deciziei CNATDCU. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fosta judecătoare Corina Michaela Jîjîie contestă la Curtea de Apel Ploiești, în contencios administrativ, decizia de plagiat a comisiei CNATDCU privind teza sa de doctorat, scrie ziarulincomod.ro.

Nemulțumită de decizie, magistratul Corina Jîjîie, a urmat pașii legali în astfel de situații, și a contestat inițial la CNATDCU retragerea titlului de doctor, dar fără succes, pentru ca ulterior să se adreseze instanței, în cazul de față Curții de Apel Ploiești.

Corina Michaela Jîjîie a sustinut teza de doctorat „Prevenirea si combaterea criminalității în domeniul mediului înconjurător”, coordonator prof. univ. dr. Gheorghe TOMA, din cadrul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul” (ANIMV).

Magistratul face parte din lotul celor șase doctori ale căror titluri au fost retrase de CNATDCU în decembrie 2019. Cei mai cunoscuţi sunt Daniel Andrei Moldoveanu − fost consilier de stat al președintelui Traian Băsescu și fost șef al Comunității Naționale de Informații, Toma Rus – fost şef al Direcţiei Generale de Combatere a Crimei Organizate din IGPR, și judecătoarea Corina Jîjîie, fostă șefă a Secției Penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ).

Ea s-a pensionat de la data de 15 septembrie 2015, președintele Klaus Iohannis semnând un decret în acest sens.

Jîjîie s-a remarcat prin faptul ca a fost primul magistrat care a dispus arestarea unui coleg de la instanță supremă.

Ea a condus Secția penală a ICCJ în perioada ianuarie 2012 - ianuarie 2015. Jîjîie a făcut parte – alături de judecătoarele Lavinia Lefterache și Lucia Rog - din completul care a decis condamnarea în primă instanță a lui Liviu Dragnea – în dosarul Referendumului.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri