O grefieră din Iaşi trebuie să plătească 20.000 de euro unui bărbat condamnat pentru crimă

Data publicării:
ciocan justitie ciocanel sentinta judecatori foto facebook elena udrea 21 08 2015
Foto: Shutterstock

O grefieră de la Tribunalul Iaşi trebuie să plătească 20.000 de euro unui bărbat condamnat la închisoare pentru crimă, întrucât faxul privind liberarea sa condiţionată nu ar fi ajuns la timp la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

ciocan justitie ciocanel sentinta judecatori foto facebook elena udrea 21 08 2015
Foto: Shutterstock

Grefiera de la Tribunalul Iaşi a fost trimisă în judecată de procurori pentru neglijenţă în serviciu. Ea este acuzată că nu ar fi trimis un fax la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi prin care să anunţe că unuia dintre deţinuţi i-a fost admisă cererea de liberare condiţionată.

"Instanţa condamnă inculpata Victor Cristina la 18.000 de lei amendă penală (corespunzătoare pentru 180 zile-amendă, cu o valoare corespunzătoare de 100 de lei), pentru săvârşirea infracţiunii de neglijenţă în serviciu. Admite în parte acţiunea civilă formulată de Mocanu Marin şi obligă inculpata Victor Cristina să achite părţii civile suma de 20.000 de euro, reprezentând daune morale", potrivit deciziei judecătorilor Tribunalului Iaşi, citați de Agerpres.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată.

Marian Mocanu, în vârstă de 62 de ani, se afla din 1999 în custodia Penitenciarului din Iaşi după ce a fost condamnat pentru uciderea cumnatului său, pe care l-a lovit cu toporul şi l-a aruncat în toaleta din curte. El a fost condamnat la 18 ani de închisoare, pentru omor.

În vara anului 2014, bărbatul a solicitat liberarea condiţionată, solicitarea fiind respinsă de Judecătoria Iaşi. El a contestat la Tribunalul Iaşi decizia instanţei de judecată, iar în decembrie 2014 i-a fost admisă contestaţia. De asemenea, magistraţii Tribunalului au dispus eliberarea condiţionată a acestuia.

Grefiera a trimis prin fax comunicarea deciziei Tribunalului către Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi, însă faxul a avut o eroare, iar documentul nu a mai fost trimis, deţinutul rămânând în continuare încarcerat. El a mai depus trei cereri la instanţele de judecată prin care cerea să fie liberat, însă au fost respinse. După aproximativ jumătate de an, deţinutul a fost eliberat.

După ce a ieşit din penitenciar, bărbatul a depus plângere penală pe numele grefierei, solicitând daune morale de 500.000 euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
bani
Un bărbat din Iași s-a trezit cu 130.000 de lei în cont dintr-o greșeală și a rămas cu banii
ciocanel-1
Statul plăteşte erorile Justiţiei
Partenerii noștri