O parte din dosarul OUG 13 se reîntoarce la DNA. Ce spune procurorul general

Data actualizării: Data publicării:
170223_BILANT_DNA_augustin lazar_2016_65_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam/Octav Ganea

Parchetul general a încheiat ancheta în dosarul ordonanţei de urgenţă 13. Totuşi, o parte din dosar se întoarce la DNA, acolo de unde a pornit ancheta iniţială. Procurorii anticorupţie vor mai face cercetări pentru infracţiunea de favorizare a infractorului, singura rămasă din dosar.

DNA agerpres_7928426
FOTO: Agerpres

ACTUALIZARE 9.15. Augustin Lazăr, procurorul general al României: „Colegii noștri, după ce au examinat, au efectuat actele care mai trebuiau făcute în dosar, s-au raportat mereu la conținutul deciziei CCR. A fost hotărârea lor și a fost decizia lor de a opri ancheta și de a clasa dosarul în aceste condiții, pentru a nu depăși limitele de constituționalitate care sunt foarte clar arătate în conținutul deciziei CCR”.

Tudorel Toader, ministrul interimar al Justiției: „Decizia de clasare era necesară și firească. La sfârșit de martie, eu spuneam că procurorul nu poate continua cercetările împotriva deciziei CCR și soluția de clasare e cât se poate de firească. Păcat că a durat atât de mult”.

___________________________________________________________________________________________________________________
Inițial, dosarul privind modul în care Guvernul Grindeanu a adoptat OUG 13 a fost deschis de DNA, însă procurorii anticorupție au clasat în luna februarie 2017 o parte din dosar, iar restul a fost declinat la Parchetul General. DNA susținea că are indicii că unele avize pentru adoptarea OUG 13/2017 au fost distruse ori sustrase la Ministerul Justiției, iar alte documente au fost ''plăsmuite''.

Parchetul General a anunțat luni că a clasat dosarul OUG 13, în ceea ce privește infracțiunile de prezentare cu rea-credință de date inexacte, Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului, sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri și fals intelectual.

Pe de altă parte, surse judiciare au declarat pentru Agerpres că Parchetul General a disjuns din nou dosarul și a retrimis la DNA o parte referitoare la săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri