O poveste cu multe dosare penale. Poliţista din Balş care şi-a înjunghiat şeful face dezvăluiri

Data publicării:
202121228 20politistabals-41040

Melania Renghea, poliţista acuzată de tentativă de omor, face dezvăluiri într-o scrisoare de două pagini în care explică ce a împins-o să îl injunghie pe colegul săuGheorghe Barbu, şeful Poliţiei Rurale Balş din comuna Bobiceşti, judeţul Olt.

Poliţista povesteşte în scrisoarea sa că, de când a intrat în poliţie, colegii s-au purtat foarte urât cu ea, fapt care „a afectat-o” şi „a schimbat-o”. Ea precizează că şeful ei ar fi profitat de avantajele funcţiei pe care o deţine şi a început să o trateze„ca pe un obiect”. Ea mai spune că, dacă nu se supunea ordinelor, comisarul-şef o ameninţa cu concedierea.

Melania Renghea face de asemenea un apel la femeile care au avut de a face cu Gheorghe Barbu „să iasă în faţă şi să spună adevărul”.

În prezent, poliţista, însărcinată în luna a cincea, este internată la Spitalul Judeţean din Slatina şi urmează să fie externată duminică.

O poveste încâlcită

Şeful Poliţiei Rurale Balş din judeţul Olt a ajuns miercuri seară la Spitalul Slatina, după ce Melania Renghea l-a înjunghiat în abdomen şi în genunchi. La spital a ajuns şi femeia, cu o contuzie abdominală.

Din concluziile medico-legale preliminarii, rezultă că Barbu Gheorghe a suferit leziuni traumatice produse prin lovire cu un corp tăietor înţepător şi muşcare, leziuni care necesită pentru vindecare 16-18 zile îngrijiri medicale şi care nu i-au pus viaţa în primejdie”, a declarat procurorul Adrian Aspra.

După ce, în luna noiembrie, ceruse mutarea din secţia de Poliţie din cauza neînţelegerilor cu superiorul, miercuri seară femeia a venit la locuinţa şefului ei din localitatea Morunglav. L-a chemat la poartă, i-a spus că vrea să-i transmită un mesaj confidenţial, iar la scurt timp a scos un cuţit şi l-a înjunghiat, dar l-a şi muşcat de mai multe ori.

Soţul femeii susţine că ofiţerul ar fi violat-o pe agentă care, de altfel, este însărcinată în cinci luni. Poliţista riscă să piardă această sarcină din cauza incidentului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt desfăşoară cercetări în urma conflictului dintre cei doi poliţişti, inclusiv acuzaţiile de viol, şantaj şi trafic de persoane aduse comisarului de fosta lui subordonată.

Surse din cadrul Poliţiei Olt susţin că şi soţul femeii ar avea probleme cu legea, fiind cercetat în mai multe dosare penale pentru spargeri în locuinţe. De cealaltă parte, comisarul-şef Gheorghe Barbu a mai fost cercetat penal pentru condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi sustragere de la testele de alcoolemie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri