O româncă a fost „uitată” într-o închisoare germană, fiind eliberată cu patru luni întârziere

Data publicării:
preung

O femeie din România care îşi executase pedeapsa a fost eliberată cu patru luni întârziere dintr-o închisoare din Frankfurt. Autorităţile germane susţin că eroarea a fost observată la un control de rutină, în timp ce românca susţine că nu şi-a dat seama că trebuia să iasă din închisoare, fiindcă nu cunoaşte limba germană.

Românca fusese arestată preventiv în septembrie sub acuzaţia de furt, iar în noiembrie a început să ispăşească o pedeapsă de 56 de zile de închisoare pentru neachitarea unei amenzi penale impusă pentru un alt furt. În acest timp, a condamnată la şapte luni de închisoare cu suspendare pentru infracţiunea pentru care fusese arestată preventiv în septembrie, scrie cotidianul german Sueddeutsche Zeitung. Ar fi trebuit eliberată pe 4 ianuarie, dar a ieşit de după gratii pe 29 aprilie, fiind trimisă în România.

Potrivit Ministerului român de Externe, femeia nu a anunţat Consulatul ţării la acel moment, iar oficialii români le-au cerut explicaţii celor germani în privinţa acestui caz abia acum.

Procuratura din Frankfurt a deschis o anchetă şi a precizat că vinovaţii vor suporta consecinţele legale, mai ales că acest caz nu este unic, scrie publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung. Până atunci, potrivit legii, femeia ar trebui să primească despăgubiri de 2875 de euro, adică 25 de euro pentru fiecare zi petrecută în plus după gratii.

Închisoarea în care a fost deţinută în Preungesheim-Frankfurt este un centru de detenţie ultramodern, dat în folosinţă în urmă cu trei ani. Având la dispoziţie o sală de fitness şi un teren de baschet, fiecare deţinut are propria celulă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri