O. Vasilescu, după mesajul Departamentului de Stat: Poate ar fi interesant ce articol din legile Justiţiei deranjează

Data actualizării: Data publicării:
olguta vasilescu_govro
Foto: gov.ro

Ministrul Muncii Olguţa Vasilescu a comentat criticile Departamentului de Stat al SUA faţă de legile Justiţiei, afirmând că în Constituţie scrie că România este stat suveran şi că Parlamentul este ales pentru a face legi, ea afirmând că ar fi interesant ca partenerii americani să spună care articol din legile Justiţiei deranjează.

"Poate fi interesant care articol din legile Justiţiei deranjează", a spus Vasilescu după ce a făcut trimitere la prevederea constituţională referitoare la faptul că România este stat suveran.

Ea precizat la un post de televiziune că dacă partenerilor americani li se pare că în legile Justiţiei există un articol care afectează independenţa sistemului judiciar, "ar fi bine să îl indice pe acesta".

Departamentul de Stat al SUA şi-a exprimat luni îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar şi îndeamnă Parlamentul să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri