Olguţa Vasilescu, audiată într-un dosar disjuns din ancheta Tel Drum-Craiova

Data actualizării: Data publicării:
20170618_PARLAMENT_lia olguta vasilescu_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto:_ INQUAM_Octav Ganea

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, s-a prezentat luni la sediul Parchetului General, fiind însoţită de un avocat, însă fără a face declaraţii la acel moment. Înainte să ocupe funcţia guvernamentală, Vasilescu a fost primar al municipiului Craiova.

20170618_PARLAMENT_lia olguta vasilescu_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto:_ INQUAM_Octav Ganea

Porivit informaţiilor Digi24, Lia Olguţa Vasilescu este audiată în calitate de martor într-un dosar declinat din dosarul Tel Drum-Craiova. În vizorul anchetatorilor sunt lucrări realizate fără autorizaţie, din fonduri europene, în valoare de 8 milioane de euro.

Tel Drum este compania despre care procurorii DNA susţin că e controlată din umbră de preşedintele PSD, Liviu Dragnea


Într-un material publicat anul trecut, Digi24.ro arăta că, în perioada ianuarie 2014-martie 2017, Tel Drum a obţinut contracte de 64 milioane de euro .

Un exemplu în acest sens: strada Râului din Craiova. Pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare pe această stradă, Primăria Craiova a atribuit Tel Drum SA, în decembrie 2014, un contract de 1,31 milioane lei fără TVA. O primă remarcă ar fi că atribuirea contractului de reabilitare a rețelei de apă și canalizare s-a produs la circa opt luni după ce instituția condusă, la acea vreme, de Lia Olguța Vasilescu, actualul ministru al Muncii, anunța că au început lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere. Lucrări de reabilitare rutieră care, atenție, fuseseră încredințate tot Tel Drum SA, în noiembrie 2013, printr-un contract în valoare de 39,89 milioane lei fără TVA.

A doua remarcă privește modul în care au fost realizate lucrările de către Tel Drum SA. În septembrie 2016, apare o avarie la rețeaua de canalizare de pe strada Râului, aceasta este remediată fără refacerea stratului de asfalt. Trei luni mai târziu, începe să se crape asfaltul din jurul gurilor de canalizare, iar Compania de Apă Oltenia se apără arătând că nu poate interveni pe strada Râului atâta timp cât lucrarea este în garanție și că remedierile trebuie făcute de Tel Drum SA.

Pe parcurs, au ieșit la iveală și alte detalii interesante ale afacerii Tel Drum în Craiova: lucrările de reabilitare rutieră au fost executate, parțial, fără autorizație de construire, iar Primăria condusă de Vasilescu s-a grăbit să recepționeze lucrările, deși Inspectoratul de Stat în Construcții recomanda respingerea recepției și efectuarea unei expertize tehnice. În cele din urmă, povestea a ajuns pe masa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. Detalii AICI.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri