Oliver Stan, atentatorul de la Universitatea Al. I. Cuza, este supus unei noi evaluări psihiatrice

Data publicării:
oliver stan nou

 

Bărbatul care a încercat să detoneze o bombă într-un amfiteatru al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi este supus joi unei noi evaluări psihiatrice. De mai bine de două săptămâni, acesta se află internat la Spitalul de Psihiatrie Socola, sub monitorizare video.

Medicii încearcă să stabilească dacă Oliver Stan a avut sau nu discernământ în momentul în care a vrut să arunce în aer amfiteatrul plin cu studenţi.

Specialiştii susţin că este un caz complex şi că este foarte posibil să mai fie nevoie şi de alte expertize pentru a ajunge la o concluzie. Potrivit acestora, pacientul este cooperant însă, din cauza afecţiunii de care suferă, informaţiile pe care le oferă zilnic sunt contradictorii.

De exemplu, la cea de-a doua expertiză psihiatrică, atentatorul a venit cu un exemplar dintr-o carte scrisă de el, pe care i-a vândut-o unui membru din comisie. La prima evaluare, medicii au concluzionat că Oliver Stan are o inteligenţă „peste medie”.

În prezent, bărbatul de 38 de ani este în permanenţă supravegheat. Nu i se administrează nici un fel de tratament, tocmai pentru ca medicii să îi evalueze corect starea de sănătate.

Ancheta derulată în urma atacului relevă că bărbatul s-a izolat timp de cinci ani într-o colibă la Cârlibaba, perioadă în care a scris mai multe cărţi despre păcatele lumii şi despre internările de la Socola sub diagnosticul de schizofrenie. Dacă expertizele psihiatrice vor demonstra că Oliver Stan a avut discernământ, va ajunge după gratii. În caz contrar, va fi trimis la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Pădureni-Grajduri din judeţul Iaşi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri