Omul de afaceri Gruia Stoica, audiat în şedinţă secretă în dosarul lui Ponta

Data publicării:
gruia stoica fb

Omul de afaceri Gruia Stoica a fost audiat vineri de instanţa supremă, în şedinţă secretă, în calitate ca martor în dosarul Turceni - Rovinari, în care sunt judecaţi fostul premier Victor Ponta şi fostul senatorul Dan Şova.

gruia stoica fb

Gruia Stoica a fost audiat în şedinţa secretă, în urma unei decizii a completului de judecată, care a stabilit ca martorii din acest caz să fie audiaţi în şedinţe nepublice.

„Era vorba de o colaborare din 2007, cu o firmă mică din grup. Nu-l cunoşteam pe domnul Ponta la vremea respectivă. Dacă îmi aduc bine aminte, era un contract de 1.000 - 2.000 de euro. Nu-l cunosc pe Dan Şova şi n-am nicio legătură cu el”, a declarat Gruia Stoica, după ce a fost audiat de judecători.

Fostul premier Victor Ponta nu a fost prezent la termenul de vineri al dosarului în care este judecat.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în 17 septembrie 2015, pe fostul premier Victor Ponta, pe fostul senatorul Dan Şova, pe Laurenţiu Dan Ciurel şi Dumitru Cristea, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), respectiv director general al Complexului Energetic Turceni (CET).

Ancheta în acest dosar a durat aproape patru ani, iar Victor Ponta a fost primul premier post-decembrist trimis în judecată în timpul mandatului.

Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de faptul că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii” 181.439,98 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Victor Ponta este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat, iar Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi Şova şi Asociaţii la data faptelor, pentru abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Laurenţiu-Dan Ciurel este acuzat de trei infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, iar Dumitru Cristea şi Laurenţiu-Octavian Graure, fost director economic al CET, de abuz în serviciu.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri