Urmărit internațional, omul de afaceri Ioan Bene a fost prins în Italia

Data actualizării: Data publicării:
ioan bene

Omul de afaceri Ioan Bene, dat în urmărire internațională pentru că s-a sustras încarcerării după ce a fost condamnat definitiv pentru fapte de corupție, a fost găsit în Italia, săptămâna trecută.

Reprezentanții IPJ Cluj au confirmat pentru actualdecluj.ro că Bene a fost depistat în Italia, fără a preciza însă dacă acesta s-a predat sau a fost identificat de autorități.

Omul de afaceri urmează să fie extrădat în baza mandatului de arestare emis de Tribunalul Cluj, după ce autoritățile din Italia vor verifica legalitatea acestuia.

Ioan Bene a fost dat în urmărire la data de 31 ianuarie 2018 după ce s-a sustras încarcerării. Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe acesta la 3 ani şi 8 luni închisoare în dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi trebuia să fie depus la Penitenciarul Gherla.

Alături de Bene a mai fost condamnat și Vasile Pogăcean la trei ani de închisoare, pentru dare de mită.

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu a fost condamnat, printr-o decizie a Curţii de Apel Cluj, la 6 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi tentativă la spălare de bani.

Horea Uioreanu şi omul de afaceri Vasile Păgăcean, au fost duşi la Penitenciarul Gherla în ziua de 31 ianuarie 2018, data la care s-a pronunțat sentința definitivă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri