Opoziția acuză PSD că încearcă să blocheze votul la Referendumul pe Justiție: „Dragnea recidivează la referendum”

Data publicării:
dragnea stefanescu cex psd 20190325134433_OGN_1434-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-vicepreşedintele Raluca Turcan afirmă că, Liviu Dragnea, care este condamnat penal pentru fraude la referendum, vrea să împiedice românii să ajungă în secţiile de votare ca să-şi exprime votul. Și alți membrii ai Opoziției acuză PSD că încearcă să blocheze votul la referendumul pe Justiție. 

dragnea stefanescu cex psd 20190325134433_OGN_1434-01
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Turcan solicită imperativ Guvernului să nu emită nicio ordonanţă de urgenţă în folosul personal al lui Dragnea şi avertizează că, dacă Viorica Dăncilă va semna un astfel de act, va răspunde penal.

„Dragnea recidivează la referendum! Liviu Dragnea este în panică totală şi ar face orice ca să blocheze votul românilor în 26 mai! Condamnat penal pentru fraude la referendum, Liviu Dragnea vrea să împiedice românii să ajungă în secţiile de votare ca să-şi exprime votul! Este disperat pentru că ştie deja ce vor răspunde românii la întrebarea pe care Preşedintele României o va adresa la referendum. De aceea, şi-a pus slugile să blocheze atât alegerile pentru Parlamentul European, cât şi referendumul, prin organizarea a 2 secţii distincte de votare”, scrie Raluca Turcan pe contul său de Facebook.

Ea menţionează că Legea 3/2000 spune foarte clar: „ambele scrutine se realizează în cadrul aceloraşi secţii de votare”.

„Somez PSD-ALDE să respecte legea şi solicit imperativ Guvernului să nu emită nicio ordonanţă de urgenţă în folosul personal al lui Dragnea. Dacă Dăncilă va semna un astfel de act, va răspunde penal!”, mai afirmă Turcan.

Și liderul PNL Ludovic Orban a acuzat partidul condus de Liviu Dragnea că încearcă să blocheze referendumul pe Justiție, care ar fi anulat dacă la urne nu s-ar prezenta cel puțin 30% dintre alegătorii cu drept de vot. 

„Nu au niciun fel de temei. Vom considera orice tentativa de modificare a legii ca pe o tentativă de a limita dreptul la vot”, a declarat, pentru HotNews, președintele PNL, Ludovic Orban.

„Este încă o încercare de a bloca dreptul cetățenilor de a-și exprima opinia, de a pune tot felul de stavile birocratice, secții la europarlamentare să fie în clădiri și pe celelalte să le ascundă undeva prin anexe. Clasica modalitate disperată a PSD care, deși pretinde că guvernează pentru popor și ca urmare a reprezentării poporului nu știu cum să se mai ascundă de cetățenii care îi huiduie pe stradă”, a declarat și președintele USR, Dan Barna.

Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mircea Drăghici, a declarat, joi, că legea nu permite decât secţii de votare diferite pentru referendum şi alegerile europarlamentare. De fapt, Legea 3/2000 privind referendumul prevede contrariul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri