Gabriel Oprea va fi audiat în dosarul lui Neculai Onțanu

Data actualizării: Data publicării:
160920_ICCJ_OPREA_003_INQUAM_Octav_Ganea

Judecătorii Curții de Apel București au decis ca fostul vicepremier să fie chemat pentru a depune mărturie în dosarul în care ex-primarul sectorului 2 Neculai Onțanu este acuzat că ar fi primit drept mită mai multe terenuri. Unul dintre inculpați a susținut că Oprea ar fi fost beneficiarul final al terenurilor.

160920_ICCJ_OPREA_003_INQUAM_Octav_Ganea
Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Audierea fostului lider UNPR a fost cerută de avocații ex-primarului Neculai Onțanu în contextul în care există indicii că o parte din terenul pe care l-ar fi primit fostul edil ca mită ar fi ajuns la Gabriel Oprea și, mai apoi, la fiica acestuia.

Neculai Onțanu a fost trimis în judecată în luna iunie, în stare de arest preventiv, sub acuzația de luare de mită. Potrivit anchetatorilor, fostul primar al sectorului 2 ar fi acceptat, în perioada 2006-2007, promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (denunțător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate, în conformitate cu prevederile Legii 18/1991, asupra mai multor terenuri situate pe raza sectorului 2, ce totalizau 83.500 mp.

O investigație RISE Project-Centrul de Investigații Media a relevat, încă de acum câteva luni, că 1.000 de metri pătrați din terenul pe care l-ar fi primit drept mită Onțanu ar fi ajuns, prin intermediul Loredanei Radu, nepoata lui Gabriel Oprea și avocată a lui Victor Ponta, la fostul vicepremier și, apoi, la fiica acestuia. Pe terenul respectiv, aflat pe malul lacului Colentina, pe Șoseaua Barbu Văcărescu, familia Oprea a început construcția unui hotel cu trei niveluri la subsol, parter și șase etaje.

Într-un contract fictiv, apărea că Loredana Radu ar fi plătit 50.000 de euro pentru terenul respectiv. Un an mai târziu, în decembrie 2008, terenul apare consemnat în actele oficiale la un preț de 400.000 de euro. În realitatea, valoarea de piață a terenului ar fi de șapte ori mai mare, de circa 2,8 milioane de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri