ORADEA. Judecător, acuzat de trafic de influenţă

Data publicării:
26 2001judecatorretinut-45915

Actualizare 23.00. Completul Curții de Apel Oradea a decis ca judecătorul Mircea Pușcaș și complicele său, Marcel Piştuca, să fie cercetați în liberatate, însă cu interdicția de a părăsi țara. Potrivit DNA, procurorii au declarat recurs.

Judecătorul Mircea Puşcaş este acuzat de trafic de influenţă.

În acelaşi dosar este acuzat şi Marcel Piştuca, în sarciona căruia a fost reţinută fapta de complicitate la trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale reiese că, în 2009, Mircea Puşcaş, judecător la Tribunalul Bihor, ar fi pretins şi primit de la un denunţător 1.500 de euro pentru a interveni pe lângă un judecător din cadrul unei instanţe din Oradea şi pentru a-l determina să pronunţe faţă de denunţător o pedeapsă cu suspendare condiţionată.

De asemenea, în 2011, Mircea Puşcaş ar fi pretins de la acelaşi denunţător 50.000 de euro pentru a interveni pe lângă judecători din cadrul Curţii de Apel Oradea şi pentru a-i determina să pronunţe faţă de denunţător o soluţie de achitare într-o altă cauză penală.

Banii au fost pretinşi prin intermediul inculpatului Piştuca Marcel. Din aceşti bani, inculpatul a primit de la denunţător numai suma de 20.000 de euro, atât direct cât şi prin intermediar, iar diferenţa, care urma să fie remisă la soluţionarea cauzei, nu a mai fost dată.

Denunţătorul a fost condamnat definitiv la o pedeapsă cu închisoarea. De asemenea, la scurt timp, instanţa l-a condamnat pe denunţător la închisoarea şi în cauza penală pentru a cărei soluţionare favorabilă acesta i-a remis lui Puşcaş 1.500 de euro în anul 2009.

În 24 ianuarie 2013, Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători a încuviinţat arestarea preventivă a lui Mircea Puşcaş, judecător la Curtea de Apel Oradea.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar ieri procurorii l-au reţinut pe Marcel Piştuca.Ambii inculpaţi urmează a fi prezentaţi Curţii de Apel Oradea, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile (în cazul lui Piştuca Marcel) şi 30 de zile, în cazul lui Puşcaş Mircea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri