Pacienţi şi tratamente fictive: Directorul şi asistenta-şefă de la Athena Hospital din Timişoara, reţinuţi într-un dosar de înşelăciune

Data publicării:
athena

Directorul spitalului privat „Athena” din Timişoara şi asistenta-şefă a unităţiii au fost reţinuţi miercuri de poliţişti pentru 24 de ore, fiind suspectaţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Mai exact, timp de doi ani, Dan Szabo şi angajata sa ar fi încărcat facturile decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, înregistrând în evidenţe pacienţi fictivi şi tratamente inexistente.

Prejudiciul s-ar ridica la cel puţin 1,5 milioane de lei, informează cotidianul Ziua de Vest. Anchetatorii au plecat de la sediul Athena Hospital cu mai multe cutii de documente după zece ore de percheziţii.

În acest caz a fost audiat şi contabilul unităţii, care a fost lăsat însă în libertate.

Inaugurat în anul 2010 în urma unor investiţii de peste 12 milioane de euro, Athena Hospital este unul dintre cele mai mari centre medicale private din ţară, în cadrul căruia funcţionează şi o clinică de obstetrică-ginecologie. Potrivit site-ului instituţiei, spitalul are o suprafaţă de 5000 de metri pătraţi şi poate asigura anual 4000 de intervenţii chirurgicale şi 5000 de naşteri, într-o capacitate de spitalizare de 128 paturi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri