Parchet: 62 de jandarmi, victime la protestul din 10 august

Data actualizării: Data publicării:
protest 10 august bucuresti piata victoriei_nick stavre (17)
Foto: Nick Stavre

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 extinde ancheta în cazul violenţelor faţă de Jandarmerie de la protestul diasporei. 62 de militari au fost agresaţi în timpul protestului, spun anchetatorii.

protest 10 august bucuresti piata victoriei_nick stavre (29)
Foto: Nick Stavre

Pe baza declaraţiilor primite de anchetatori, 62 de jandarmi au fost agresați la protestul de pe 10 august. Nu toţi au depus însă plângere la Parchet. Magistrații au extins ancheta în cazul lor şi vor să afle exact de unde şi în ce context au pornit violenţele de la mitingul diasporei.

Până acum, atât la Parchetul Militar cât şi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-au înregistrat peste 700 de plângeri penale, venite din partea persoanelor care au suferit vătămari și au fost agresate la protestul diasporei, iar unii dintre ei au spus că vor cere daune pentru cele pătimite.

Procurorii militari de la Parchetul General continuă cercetările și au cerut o expertiză fizico-chimică a gazelor lacrimogene folosite de către jandarmi la protestul din 10 august, cercetările urmând a fi efectuate de experți din Institutul de Expertize Criminalistice.

În continuare, în acest caz, se desfăşoară investigaţii pentru identificarea persoanelor implicate în comiterea de violenţe, inclusiv din rândul forţelor de ordine.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri