Parchetul General a început urmărirea penală in rem pentru "răspândirea bolilor la animale sau plante" şi "neglijenţă în serviciu"

Data publicării:
porcii

Procurorii Ministerului Public vor ancheta modul în care autorităţile de resort au gestionat criza pestei porcine africane, care a dus până acum la uciderea a sute de mii de porci şi a produs pagube uriaşe în industria agro-alimentară. Anunţul făcut de Parchetul General vine în aceeaşi zi în care preşedintele Klaus Iohannis a cerut, la rândul său, verificarea modului în care instituţiile responsabile s-au achitat de responsabilităţi. 

 

Comunicatul Ministerului Public:

În urma solicitărilor mass-media, Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este abilitat să confirme următoarele:

La Secția de urmărire penală  și criminalistică  din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost constituit un dosar penal  privind epidemia de pestă porcină, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem pentru săvârșirea infracțiunilor de răspândirea bolilor la animale sau planteprev. de art.355 din  Codul penal, și neglijență în serviciuprev. de art.298 din Codul penal.

Lucrarea a fost înregistrată la Secția de urmărire penală și criminalistică la data de 03.09.2018, ca urmare a sesizării din oficiu și a formulării unui denunț.

Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri