Parchetul General cere ajutorul cetăţenilor în cazul bebeluşului mort găsit pe o bandă de sortare a gunoaielor

Data publicării:
Cladirea Parchetului General
Parchetul General. FOTO: Facebook

Parchetul General a publicat, vineri, un mesaj pe Facebook în care solicită ajutorul cetăţenilor pentru identificarea mamei al cărei bebeluş a fost găsit mort, în data de 30 decembrie, pe o bandă de sortare a gunoaielor din localitatea Dragomireşti Vale, judeţul Ilfov, potrivit Agerpres.

Procurorii arată că, pe 30 decembrie 2018, pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov a fost înregistrat un dosar în legătură cu decesul, în împrejurări necunoscute, a unui nou-născut de sex feminin.

Din primele cercetări a rezultat că, la data de 30 decembrie, în jurul orelor 19,30, angajaţii unei societăţi de sortare deşeuri menajere, cu punctul de lucru în localitatea Dragomireşti Vale, au găsit pe banda de sortare cadavrul unui nou-născut. Deşeurile menajere între care a fost găsit cadavrul au fost colectate în cursul zilei de 30 decembrie de pe raza Sectorului 1 din Capitală.

Procurorii mai spun că pe corpul bebeluşului au fost identificate leziuni produse prin lovire cu corpuri dure.

„Constatările preliminare ale medicului legist sunt în sensul că nou-născutul provine dintr-o naştere la termen, care nu a fost asistată medical şi prezintă leziuni traumatice complexe produse prin lovire cu/sau/şi de corpuri şi planuri dure. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor, în vederea identificării şi prinderii autorului faptei. Având în vedere aria mare, raza Sectorului 1 Bucureşti, unde ar fi putut fi abandonat nou-născutul, în scopul stabilirii tuturor circumstanţelor necesare soluţionării cauzei şi al identificării autoarei faptei, vă solicităm sprijinul în mediatizarea cauzei. Pe această cale, rugăm cetăţenii care cunosc detalii care ar putea să conducă la identificarea familiei nou-născutului să sune la 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie”, se arată în mesajul postat de Parchetul General.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri