Patronul FC Braşov, dus la audieri

Data publicării:
masini politie volkswagen politia romana facebook

Actualizare ora 14.00. Ioan Neculaie a asistat la percheziţia desfăşurată de magistraţi la domiciliul său şi a fost adus la Parchetul de lângă Tribunalul Braşov unde este audiat.

Procurorii au desfăşurat percheziţii în locuinţa omului de afaceri Ioan Neculaie, dar şi la sediul clubului de fotbal FC Brasov, patronat de acesta. Ioan Neculaie este suspectat de evaziune fiscală.

Potrivit unor surse judiciare, Ioan Neculaie este suspectat că a scos ilegal bani din firmele pe care le controlează, bani proveniţi din vânzarea de jucători sau din vânzarea drepturilor de televizare ale unor meciuri susţinute de echipa FC Braşov.

Este vorba despre un prejudiciu estimat până acum de anchetatori la 10 milioane de euro, cu menţiunea însă că prejudiciul este în curs de calculare.

După ce aceşti bani au fost scoşi ilegal din firme, conform anchetatorilor, Ioan Niculaie a creat un adevărat circuit financiar compus din firmele pe care le controlează, menit să dea o aparenţă de legalitate operaţiunilor derulate astfel.

Acest dosar este instrumentat de magistraţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov cu sprijinul poliţiştilor braşoveni şi al jandarmeriei. Sunt opt percheziţii în derulare care vizează locuinţa omului de afaceri, sediul societăţii Roman SA, sediul clubului FC Braşov, dar şi alte adrese.

Este implicat în acest dosar şi un fost şef al Gărzii Financiare Braşov, în prezent inspector la Oficiul pentru Jocurile de Noroc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri